NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Wednesday, February 29, 2012

FiRaSaT Ku BeNaR

Hubby melanggan paper harian metro setiap hari, makanya mmg tetiap pg hari akan ada mamat india yg akan campak paper metro ni kat dpn umah kitorang..

Dlm byk2 berita yg menarik yg aku baca, ada satu berita pasal org tinggalkan bayi yg menarik perhatian aku..

Paper kat atas ni bertarikh 26 februari.. ceritanya kisah seorang bayi lelaki di tinggalkan kat atas alas kaki..

Masa aku baca laporan akhbar psl ni, aku belek2 muka beliau dgn bayi tu berulang kali.. ntah kenapa aku rasakan bayi tu ialah anak beliau sbb wajah baby tu mmg mirip muka beliau terutama tang mata dgn hidung..

Kan biasanya bayi lelaki akan lebih mirip muka mak kann.. hati aku masa ni sgt2 yakin yg cerita dia kata ada org tua hantar bayi tu kat dia adalah tipu belaka sbb tgk dr muka beliau sendiri nampak tak bermaya mcm baru lps bersalin..

Tp aku hanya membuat andaian saje sbb apa yg boleh aku buat pun kan.. kot2 salah jangkaan aku dah satu kes fitnah dah namanya kan.. ewahhhh, prihatin sungguh aku ni kan.. hehehhe..

Tapi serius aku ckp, bila aku baca laporan tu seolah2 citer tu hanya rekaan semata2, dan hati aku kuat mengatakan yg tu anak beliau.. sekali imbas je dah tau sbb muka baby mmg mirippp sgt2 dgn beliau..

Naluri seorang ibu ni kan lain sket.. dan hari ni punya laporan metro sudah menjawab persoalan yg bermain di fikiran aku sblm ni..


Ternyata firasat aku benar.. huhuhu..

Apapun moga berita mcm ni jd pengajaran buat kita semua.. Syukur jugak beliau tak buang baby tu selepas melahirkan..

** identiti nama mangsa, keluarga angkat mangsa aku dan muka mangsa aku dah crop kan siap2..

8 comments:

Mamaleesya said...

ada gak mak budak buat camni eh. Tuhan maha adil, kan tak menjadi taktik dia tu

Lya Colours said...

aduhai ada jugak yg sanggup buat macam ni

Has said...

tapi dia masih ada perikemanusiaan lagi kan...selamat lagi budak tu...

mama maman aka yana said...

Nak kaver konon tp kantoi gak kannn.. mama ada bc gak paper tuh.. tp maybe tak konsentrate tuh yg tak perasan pun.... tp tuhan maha adil kannnn...

Ummi said...

hmm..mujur dia tak bunuh@buang..moga dapat beri pengajaran..

Ana Suzana said...

itulah.. perkara terbaik yg dia dah lakukan ialah dgn tidak membuang bayi tersebut.. huhuhu..

yana halim said...

nasib baik dia menipu je. tak membuang. alahai dunia...

ADEEYA said...

kenapa lah buat macam tu, tak penat ke usung kehulur hilir 9 bulan then sakit melahirkan lagi hurmm

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...