NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Monday, October 13, 2014

Si BaYi DaH SeTaHuN SeBuLaN

Kejappp je masa berlalu.. tup2 bayi ni dah setahun lebih.. alaaaa nape cepat sgt bayi ni besarr.. nanti rindu nak ada bayi kecik lagi..

Nak menambah yg kelima nanti la dulu kot.. nak kasi si bayi ni manja puas2 dulu.. suka layan karenah dia skrg ni.. hehe

Punya lama giler aku tak apdet blog sampaikan dah tak tau camne nak buat ayat.. kikiki.. sian korang yg jenguk blog ni.. balik2 citer basi.. 

Tak tau la nape.. asal pegang hp je nak apdet blog terus rasa ngantuk.. hp lawan ngantuk memang ngantuk la menanggg.. buat taik mata lagi best.. kekeke

Tapi lani aku gagahkan la jap apdet.. kang org ingat blog ni tak wujud dah kang.. sayang woo nak tutup blog.. tak kira la ada yg suka ke tak suka dgn aku ke, ni tetap blog aku.. aku tetap akan apdet walaupun 3 bln sekali... Kahkahkah


Berbalik pada citer si bayi.. dia dah pun genap setahun sebulan.. 

Kebolehan hanya merangkak dgn laju.. menggigit org.. memanjat2 terutama panjat badan aku.. melepuk org.. dan kebolehan dia yg tak boleh di sangkal lagi adalah makan..

Celik je mata lps nyusu mesti cari makanan.. mengunyahhh je kejenye.. aku kasi dia makan biskut tiger je skrg ni.. dia dah takmo biskut baby.. dah bosan agaknya sbb bila aku bg je biskut baby dia akan campak terus.. kekeke


Kuat makan eskrem gak.. terjerit2 woo kalau kita tak kasi dia mkn sama apa yg kita makan.. 

Gigi baru 4 batang.. tu pun baru je bln lepas tumbuh masa umur dia masuk setahun.. kiranya dia ni spesis lambat tumbuh gigi berbanding kakak abg dia dulu..

Tapiii.. sekali tumbuh terus naik 4 batang.. tak pasal2 demam terus masa nak tumbuh gigi.. kekeke


Bila ntah dia ni nak pandai berjalan.. aku lak jenis malas nak ajar dia bertatih.. penat lak terbongkok2 pimpin tangan dia..

Alat utk berlatih jalan tu ada.. tapi dia nak aku gak pimpin dia.. jalan pun terjengket2 lagi kaki tu.. 



Makan lak dia mkn bubur nasi lagi.. kalau mkn nasi biasa pun boleh cuma kena lenyek dulu la.. pastu kuahkan la dgn kuah sup.. haaaa lajuu je kang dia mkn.. kuat makan dak kecik ni.. ikut peel aku la tu.. memang tidak syak lagi.. kekeke



Buat anak mak "nureen irdina", moga membesar dengan sihat sempurna dan di lindungi Allah.. mak seronok sgt ada Dina sbb leh jd peneman mak di kala kakak abg pegi sekolah... ♡♡






19 comments:

IdaShazana said...

lamanya bertapa, dari sebelum puasa mambawak ke lepas raya haji.

Mek Rose said...

salam ana..
sy pon dah lama xberblog..
tgk2 dtg sini ade baby baru upenyenye,.then dh setahun lebih upenye kohkoh punyelaaa lama sy tak blogwalking

tahniah ana

Siti Asiah said...

ololo2...putih melepaknye dia...geram nak geget.

||alis|| said...

kak ana...

welcome back.

ewah!

comel si bayi. dah iras rupa si abang :)

FadlinaMokhtar said...

Finally.update gak blog.terubat rindu
FAD

Cik Puan Eka said...

jgn lupa updet resepi ebst2 ye kak ana hehe.

Kejap je Nurin dah beso. Rasa baru lagi tgok fb akak pregnant dia hehehe

Nurzakiah Hanum said...

tomeinya

Mar Mansor said...

comelnyer dia..siap ada beg skolah lagi..

My Aisy said...

Pergh...lama tul tak update...skali tengok muka nureen ni cam dede la...

Lynn Hamzah said...

alahai...comeynya dia...meh auntie cium sket...

syalinda johari said...
This comment has been removed by the author.
syalinda johari said...

Tomey2 budak comey ni....makin comey...

Muzai Samilan said...

yeayyyy.. akhirnye akak update jugak..rindu kat blog akak.. baby pun dh makin comel.. muka dia sangat iras ngan ain.. rajin2 update ye kak..hehe lagi2. resepi baru

Suliana said...

Yelah kak. Ada rupa ain dan dede :-)

Sue said...

comeyy... muka dede....

izzeyda said...

Rindunya kat si bayi.. kejap jer dah setahun..

nayfatimah rasyid said...

baru ader citer ;)

NUR ATHIRAH BINTI ROSIDI said...

Umur berape star jln sis

NUR ATHIRAH BINTI ROSIDI said...

Umur berape star jln sis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...