NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Wednesday, October 15, 2014

MeNu KuDaPaN

Ni koleksi gambar2 minggu lepas2.. 

Ada jugak gambar latest.. maklumlah bila dah lama sgt tak berhapdet banyak le gambar yg tersimpan.. nak citer balik pun dah tak reti.. kekeke


Shopping sendirian dengan budak2 ni sangat havoc.. lagi2 bila encik suami takde di sisi.. kali ni stroller tak di perlukan sebab si bayi ni tak suka sgt dok dlm stroller..


Dari rumah lagi aku dah pot pet pot pet kasi tau kalau nak ikut jangan nak macam2 ye.. 

Jangan nak ngada2 mintak beli tu ini.. jgn nak gaduh2 kat sana.. jangan lari jauh2 dari mak.. jangan nak nanges2.. jangan nak beli menan..

Haaaa kauuu.. berapa banyak jangan daaa.. kekeke.. budak2 ni biasalah, belum pergi semua cakap yeeee.. baikkk makkk.. okey makkk.. 

Sampai je destinasi semua bertukar.. makkk boleh tak belikan tu???.. mak nak ni beli ni bolehh ?? Mak nakkkk, boleh la makkk ..!! 

Huh.. geget telinga kang baru tau.. kikiki.. hilang dah segala ikrar yg di buat sebelum pegi.. huhuhu


Tapi yg bagusnya diorang ni takkan mintak lebih2.. nak beli sorang 1 jenis je.. pas aku luluskan baru ambik.. 

Dan diorang memang tak pernah jalan jauh dari aku sbb nanti org jahat tangkap katanya.. part tu memang bagus.. hehe


Walaupun havoc tapi troli tetap penuh.. kekeke.. tengok dede tu, sibuk menyakat ica..


Yang ica mintak aku belikan dia bakul pink.. belikan jelah.. pastu dia nak ambik lg 3 bakul utk abg , kakak dgn nureen punya lak..

Ewahhh.. banyak cantekkk.. kang penuh bakul je kang dlm troli.. org ke situ nak beli barang basah nak oii..

Sejak nureen dah besar sikit aku dah ada masa nak main masak2 kat dapur dengan lebih lama.. takdelah nak berkepittt je dengan bayi kann.. 

Asalkan si bayi tu di sogok dgn makanan diam la kang dia.. kekeke.. kat bawah ni antara makanan or kudapan sempoi yg aku dah buat dan sempat snap..

Meh la cuci mata.. dah jadi bahan kumbahan pun semua tu.. hahahha


Ni namanya jeruk mangga asam boi..

Tapi masa ni takde asam boi biji, so aku gantikan serbuk asam boi dgn dan asam betik yg dalam plastik tu..


Dah berbalang2 aku buat dan bedal tau.. maklumlah umah kat kampung banyak pelam..

Ohye, aku wasap le kwn2 aku gmbr jeruk mangga dlm botol kat atas ni.. pastu kawan aku cakap mcm seram lak tengok gambar jeruk tu..

Aku cek la balik.. ehhhhhh.. ha ahhh laaa.. nampak macam ada cicak lak.. wakakakka.. uwekkkkkk...


Yang sebenarnya bukan cicak tau.. tu jeruk asam betik yg dalam plastik ni haaa.. kang tak pasal2 jd viral jeruk mangga cicak asam boi.. kekeke


Haaaa yang ni baru taruk asam boi.. senang je nak buat jeruk ni.. 

Mangga muda + gula + garam sikit + asam boi + cili api potong2.. goncang2 kan dan simpan dalam peti ais.. leh terus makan je.. sedappp


Ni lak lasagna daging.. resepi ada kan kat blog ni..


Yang ni kek coklat keju leleh..


Yang ni puding triffle..


Jual kat jiran sbb diorang nak.. aku mana de meniaga pun kat sini.. hobi je buat2 ni..


yang ni puding triffle utk diri sendiri..


Puding triffle sesudah di hias.. stoberi wajib ada.. hahaha


Ni lak churros atau pun kuih belimbing


Cicah dengan coklat cair memang mabeless 


Syok je bebudak ni makan churros


Yang ni lak sup kambing mamak style..


Resepi nanti eh.. lain entry aku apdet


Ni lak namanya Victoria Sandwich Cake


Close up sikit.. muehehhe


Ni pulak sesuai utk kudapan petang or pagi.. tauhu telor namanya


Kek coklat lapis cheese 


Yang ni feveret encik suami.. dah puluh kali wat ni.. pisang cheese leleh..


Goreng je pisang macam biasa.. pastu sagat dgn cheddar cheese blok dan tabur choc rice.. yummyyyy..


Ni buat malam semalam.. bubur biji nangka.. simpan dalam peti ais makan sejuk2 dapppp..


Ni pun feveret encik suami gak.. koktail.. just tuang je semua bahan2 di atas kecuali buah peach tu je asingkan jus.. ambik buah peach dia je.. yang lain2 semua campur..

Yang longan tin tu boleh ganti apa2 yg suka macam laici ke.. rambutan nenas ke.. suka hati korang la kan.. pastu taruk ais byk2.. 


Ni hasilnya.. sedap gilerrr.. sejukkk je tekak ni ha.. aku suka buah peach so memang tabur banyak2 la dalam tu..

Haaa amacam.. kikiki.. banyak lagi yang aku buat.. cuma tak sempat nak snap je sbb masa tu kan malas nak apdet blog..

Okeylah.. nak stop jap.. layan si bayi.. hehehe.. tataaaa..





32 comments:

Cik Puan Eka said...

aduh kak ana. semua pun sedap2. adudududu. tgok trfiffle tu lagi lah sedapnyaaaa. Semua pun sedaplah senang cite hehehe

Asha Lya said...

Wahhh byknya akak msk..nnt jgn lupa share resepinya ya

FadlinaMokhtar said...

Pergh.rajin betul la ana.huwaaa mintak roh rajin sikit.anak sorang pun malas nak buat apa cer.terliuq2 tengok kudapan dia .

FAD

Iza Fiza said...

sedap-sedapnya kak.terliur tengok.hehehe.

Nazayiena Ayiena said...

sedap2 semuanya yg ana masak nie,nanti klu ada masa share resepi victoria sandwich cake tu ya.

ietams said...

Semuanya sedaappp!

Irma Putri said...

rajinnye...dah macam buffet ramadhan kat hotel...terliur tekak hah

Pretty Sweet said...

Rajin sungguh k.ana ni... Sy mmg suke blog k.ana dr dulu lg.. Telan air liur je tgk... Minta resepi kek coklat meleleh & churro bole?? Sbb sblm ni sy buat churro xmo tegak,senget benget je T.T

izzeyda said...

Ishh tengok gambar2 makanan ni pun dah buat saya terliur.. sedap tuh baru tengok gambar,belum telan lagi..hehehe..

eima said...

kak aku sgt lapo skrg ni ... huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa pesal byk sgt mende sedap ni

Zee Suhaini said...

kak, tak rasa lagi dah tau sedap ni acaner?? rajin jer membuatnya siap deco cun2.. kalo amik tempahan kompem laku..

nak resepi victoria sandwich tu boleh??hehehee tq..

Hasida Mohammed said...

Mabeles Ana!

Anil Wanina said...

adoi la menu.. seme nampak sedap...

Nurzakiah Hanum said...

terliur sedap2

amirah said...

aduiii...meleleh ailiooo...hebakkk hebakkk..

My Aisy said...

perghh!! deeebakkkkk!!! paling best yang triffle gan jeruk mangga tu...kemain mouthwatering tengok...

Erin Harun said...

Share resepi kek coklat lapis cheese tu plsss

Ms.Su said...

sedapnya puan ana...meleleh ailio ni haaa...

Ain Ridzuan said...

Wah! repost balik gambo makanan kat FB yer.. BTW jeruk tu macam sodap jer!!

Muzai Samilan said...

mangga asam boi tu saya dah buat..memang terangkat la.. wahhh macam2 dessert sedap akak buat.. aishh ni yang semangat nak men dessert balik ni

Mrs Little Voice said...

Tang mangga tu sedap betul

Ana Suzana said...

Mekasihhhh.. hehe.. tang resepi nanti ana share lain entry ye.. hehe

Lynn Hamzah said...

aduhai...craving betul la...semuanya best...

Ibu Riana said...

dalam banyak2 ni jeruk pelam asam boi la yang paling memikat hati..aduhai..

kenali saya

nayfatimah rasyid said...

lama jugak tunggu entryn yang terbaru.. akhirnta tuuu diaaa
marvelessssm..."-"

juzairy adib said...

Anaaa... Bestnyeee!! X terlawan ambe kerajinan Ana ni.. Lamaaa tggu entry Ana,bayi pun dh besar dh... Welkam back ana kihkihh..

Shahzura Ismail said...

salam dear..bestnya tgok,..rajin ayu ni..sedapnyaaa...terliurr..hihi..jom blokworking blog sy sazorra.blogspot.com..tq ayu..

Mummydearie said...

Aduhai... semuanya sedap. Rajinnya main masak-masak kat dapur. Saya kalau tengok orang tempek makanan dalam blog tetiba je datang rajin. Tapi rajinnya datang masa kat pejabat. Balik je rumah terus hilang!

ifa said...

ya allahh.. tiap1 gambar saya telan air liur tau kak. heheheheh

Sue said...

rajinnye... mmg salute kat ana la.. pandai masak.. pandai buat dessert.. paling salute sbb bole gi shopping dgn 4 org anak.. kalu saya, bole naik temper sbb anak2 tak dok setempat.. diorg akan suke2 jalan sendiri suka2 masuk lorong mana2.. pening

kelipkelipchumel said...

huilah.. maraton makanan ni. dapnyaaaaa.... yang penutupnya tu memang menggoda la. gulp!!

Widya Sena said...

cuka obat kutil kelamin | dimana beli obat kutil kelamin | harga obat kutil kelamin di apotek | jenis obat kutil kelamin | jual obat kutil kelamin di apotik | jual obat kutil kelamin jakarta | jual obat kutil kelamin murah | jual obat kutil kelamin surabaya | kulit pisang obat kutil kelamin | nama obat kutil kelamin di apotik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...