NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Wednesday, August 15, 2012

iCa DeMaM LaGi

Rasa2nya baru 2 minggu lepas ica demam panas.. dan tgh pagi tadi dlm kol 3 dia merengek2.. cek2 dahi dia rupa2nya panas.. sahhh dia demam.. huhuhu..

Sebenarnya ica sejak minggu lepas tak berapa sihat.. dia tak demam, cuma selsema dgn batuk berkahak je..

Batuk2 pun tapi sibuk nak eskrem mcd hari2.. kekadang je aku layankan.. selebihnya aku bolayan je sbb dia ni dah le takut mkn ubat.. grrrrr..


Ni gmbr weekend lepas masa balik kampung kat kulai..

Dia meraung2 masa ni gara2 aku tegur dia jgn makan makanan kucing.. mujur ain cepat bgtau aku.. kebetulan biras aku lupa nak simpan balik balang yg berisi makanan kucing..

Ica nampak balang tu atas meja makan.. dia ingat koko krunch kot sbb kalau kat umah memang sentiasa ada stok koko krunch dlm balang atas meja makan.. bila aku tak bg mkn terus meraung..

Huishhh ko ni ica oitt.. kang tak pasal2 ko mengeow kang lepas mkn makanan tu.. kekekeke..

Tahun lepas masa bercuti kat redang pun mcm tu gak, ica sempat masukkan dedak ikan dlm mulut dia.. mujur tak sempat kunyah dan telan.. kekeke..


Badan ica yg skrg ni berisi sungguh sampaikan baju2 pun dah sendat tang perut.. hahahha..


Yang ni pun tgh menanges gak sbb aku tak kasi bawak kasut raya pegi sekolah.. penat tau tengok dia ke hulu ke hilir dgn kotak kasut raya tu..

Suka betul dia dgn kasut tu.. kasut tu dia yg pilih sendiri .. tido malam pun dgn kotak kasut.. mujur time mandi dia tak bawak..


Last2 pakaikan ajelah.. dah tak jadi kasut raya dah namanya.. kikiki


Ni lak gmbr malam td..

Masa ni belum demam panas lagi.. tgh aktif bermain.. suka betul dia merangkak2 jadi baby.. jap2 dtg kat aku cakap yg dia baby tengah merangkak.. comeiii je merangkak cenggitu.. kikiki..

Tak sangka lak malam td elok punya melasak dan aktif tup2 demammmm.. tergendala projek biskut raya aku.. terus keje aku meneman dia yg tak sihat dan merengek aje.. cian ica..


Ni la budak demam tu..

Memula dia request nak tido peluk aku.. aku layankan ajelah.. angkat dia dari babycot dan tidokan sebelah aku..

Tup2 dia tido mengganas lak.. risau lak aku kot2 jatuh katil kang.. dah satu penyakit lagi dapat kangg.. terus aku transfer balik masuk dlm babycot dia.. safety sikit..

Harap ica cepat sembuh.. lagi beberapa hari je lagi nak raya.. takmo lah tgk anak2 tak sihat di hari raya kann.. sayang ica sangat2..


17 comments:

ameris said...

cian ica.. dh nk raya demam plak.
nnt mkn ubat tau, moga cepat sembuh.

SM@A said...

Semoga Ica Chomel cepat sembuh ....

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

kalau anak2 demam nak raya pun tak happy sangatkan?

YanaMIB said...

ala cian ica..err mcm2 gak dia masuk lam mulot dia kn..mama dia masa kecik gitu jugak kotttt..ngaaa~ =P

azi said...

Semoga ica cepat sembuh...barulah seronok melaram baju raya dipagi lebaran nanti...

Selamat hari raya buat Ana sekeluarga...suka akak baca setiap cerita Ana...:)

NaNiE HeaRtBeaT said...

semoga ica cepat sembuh...anak2 demam memang x seronok nak raya kan? Selamat Hari Raya dan salam perkenalan... :)

zahira said...

Get well soon ica. Salam kenal :)

Ana Syazwana98 said...

nice blog! first time masuk sini..
cute ah anak kak ana..cam org cina jek

eila said...

cian ica dh la nak raya demam lak...

DeQWa said...

SELAMAT HARI RAYA KAK ANA...
ica mkn ubat tau,bg cepat sihat,nnt leh g kutip duit raye...hihi

eidafarish said...

mcm nampak kak ana la kat ioi mall ari ahad tempohari

izfanora said...

wah, pencinta haiwan sejati..

semoga ica cepat sembuh.. :)

Allene said...

kesian ica... get well soon dear...

Chinta Safia said...

Semoga ica cepat sembuh yer...

cik neto said...

sama lah kita ica :) demam dh seminggu T_T

Cik Zura said...

biler nak update pasal raye ni.. hehehehheh

Salam Syawal..

cik neto said...

lamanya kak ana xhapdate T_T rindu dah...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...