NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Wednesday, August 29, 2012

EnTrY PeRtaMa Di BuLaN SyaWaL

Mesti korang penat kan bila tiap kali masuk belog aku asyik2 entry ica demam.. ekekeke.. aku sendiri pun penat nak baca tajuk entry tu.. kuikuikui..

Masa last2 puasa aku memang sgt2 bz wat tu ini.. maklumlah nak tinggalkan umah seminggu lamanya.. pastu nak kemas2 apa yg patut dan tak patut.. nak baking2 lagi.. fuhhh macam tak cukup je 24 jam yg ada..

Bila raya lagilah aku sibuk.. nak-nak pulak raya tahun ni giliran kampung aku lak, lagilah aku fokus dan bz dgn segala mak nenek keje yg kena di uruskan..

Nasib baik ramai adik beradik dan anak2 buah yg boleh membantu.. tinggal nak bg arahan je lagi.. hahaha..

Bab mengarah tu memang paling best.. yg paling best diorang takkan engkar arahan kami yg senior2 ni.. kahkahkah.. padan muka korang sbb kena banyak wat keje.. ekekekke.. kijam tak aku..

Gambar2 sblm raya dan semasa menyambut hari raya nanti aku apdet kat entry lain ye.. ni entry warm up je ni.. nak kasi mood malas tu hilang.. kang makin bersawang belog aku.. lagipun kat belog ni jelah tempat aku nak membebel2.. hehehe..


Ni punca2 kenapa aku start malas apdet belog..

Bali dari cuti raya opkos la kain banyak nak di basuh.. maklumlah raya kan musim hujan.. yg aneh tu bila musim raya je mulalah air paip pun jadi kecikkk je kat kampung.. sampai kering ler air kolah sbb memasing berebut2 nak mandi lah, nak membasuh lah..

Last2 aku bungkus jelah baju2 yg dah di gunakan.. tak cukup plastik aku bunjut je guna kain pelekat laki aku.. ekekkekke..

Anak2 dgn laki aku bukan main sakan lagi tukar baju 2-3 helai sehari.. asal berlengas je tukar.. yg aku bkn main risau lg nak tukar2 baju sbb takut kehabisan baju..

Sudahnya aku tukar baju sekali sehari.. hahahha.. kantoiiii.. padahal malas mandi.. wakakakkaka...


Ni gambar aku baru snap tadi.. dah seminggu gunung himalaya ni lom di lipat.. ehhhh ingat senang ke nak dapatkan mood melipat kain ni.. tu pun sib baik aku takde bakul besar..

Kalau ada bakul besar dah lama aku sumbat dan sorok dlm bilik aje.. hahahha.. ni saje aku longgok kat ruang tamu atas, tp roh rajin tu masih lom ada.. stress aku tengok longgokkan baju yg makin hari makin menimbun..

Alololoooo aku tau korang pun sama gak kannnn.. hahahha... aku akan rajin melipat baju bila aku pasang citer drama korea kat laptop.. haaa yg tu pasti rajin.. tau2 je dah abis lipat.. cuma skrg tak tau drama korea yg best.. kang korang suggest kat aku ye.. kihkihkih..


Baju2 dlm luggage tu pun lom punggah lagi.. hahaha.. adoiyaiii..

Okey cukup utk entry permulaan... entry lain menyusul kemudian.. aku nak kuar jap pi pasaraya beli bahan2 nak buat potluck utk anak2 aku bawak pi sekolah esok.. esok diorang ada jamuan hari raya.. ^_^

Selamat Hari Raya buat Semuaaaa...!!

34 comments:

.: yUhAiSya :. said...

tgk citer ni kak ana... can you hear my heart. best giler.

satu lagi myung wol the spy. konpem abis licin punya gnung himalaya tu kena tarah ngan citer2 korea ni. haha

Ana Suzana said...

hahhahah.. terbaik betul punya cadangann.. mekaseyyyy

yana halim said...

akak baru beralih arah ke citer pinoy Dyesebel tu. best gak layan citer tu..

Zue Izazi said...

Betullah Ana,lipat kain ni nak ada mood baru menjadi!Akak pun baru siap melipat.

Zue Izazi said...

Betullah Ana,lipat kain ni nak ada mood baru menjadi!Akak pun baru siap melipat.

Zue Izazi said...

Betullah Ana,lipat kain ni nak ada mood baru menjadi!Akak pun baru siap melipat.

zailamohamad said...

samerlah ngan aku Ana..balik kampung menggunung mendobi..lipat kain ni tak pernah sudah..huhuhu

Ct Lalola said...

tgk cite 'love rain' Ana.. mood ala2 comei cute gitu.. confem settle gunung ganang tuh he3

yuzi musa said...

Longgokkan kain tu kan..cam sepesen jer kat umah akak ni... Hihi... Tapi biasa hubby yg buat keje melepat-lepat ni sbb dier pun cam ana.. Sambil tgk tv sambil melipat...tau2 abis... Akak plak selalu la kena tegur ngan dier... Asal tgk tv jer tgn pun berenti la buat keje.. Abis kalo nyambil cam na nak dpt feel kan.. Ekeke..

LiAnA said...

Dah tgk "A gentleman's dignity" ?
confirm gelak sampai tertonggeng ekekeke

Cik Mat / Pn Nor said...

Samalah kita., bungkus bawa balik.mesin kt rumah je. Nak sidai sqtu hal, lipat lagi..hadoiii

Cik Mat / Pn Nor said...

Samalah kita., bungkus bawa balik.mesin kt rumah je. Nak sidai sqtu hal, lipat lagi..hadoiii

Cik Mat / Pn Nor said...

Samalah kita., bungkus bawa balik.mesin kt rumah je. Nak sidai sqtu hal, lipat lagi..hadoiii

sal-nurbeena said...

Selamat Hari raya Ana, maaf zahir batin. Akak lipat kain ok lg, nak susun kain dalam almari cukuppp malas tang nak letak mengikut kategorinya...

marzuna said...

Saya pun bwk berlonggok2 baju busuk dari bercuti hari raya.. Nak basuh kat kg.. tak cukup ampaian.. ramai sgt nak membasuh...

Selamat Hari raya..

izfanora said...

kuikuikui.. nasib r sy punya dh settle.. citer pe yg best yer? skrg nie pun tgh usya2 citer gak.. hehehe..

selamat hari raya..

Me said...

eden pun gitu juga... luggage tak punggah lagi.. baju dah lipat tapi tak susun dlm almari bersusun dlm bakul je sebab lipat baju kat bawah.. almari semua kat atass) hahahha... cuti merdeka nie nak travel lagiii hadoiiiii...

Nida Mohd said...

mmg mcm tu..kalo blk kg bw bj bersih selonggok, blk rumah blk bw baju kotor selonggok, pastu nak melipat sendiri mau igt..hihihi

siti norsarah Aminuddin said...

sama kes la ana..saya pun baru settle kain baju mlm smlm..lima hari baru settle melipat bagai..

mamalisa said...

sama la kita cik Ana oiii..bertimbun kain baju ni haa...hari hari mendobi.

nanti buat open house x? jemputla kita hahahaha

ida syarida said...

Pakai hanger je baju-baju tu ana. Takyah dah lipat-lipat. Buat satu bilik untuk gantung baju saja. ekekeke....

Rusliza Ahmad said...

tgk cite ni kak ana..Arang and the magistrate.cite baru..heroin my girlfriend is a gumiho berlakon.

YanaUjang said...

rsnya mmg ramai gak awek2 yg ssh nk cari mood melipat kain..haha kt rmh sy kain2 lom lipat campak dlm bakul je..lalala =P

INTAN said...

kita serupa..kita serupa...(ikut irama lagu..)hehehehe..

camat hari raye sume!!!

Aisyuhada said...

saya tengah tengok cerita I Do I Do. tak habis2 lagi ni. best jugak.. gunung himalaya kita lebih kurang sama tinggi sebab tengok cerita tak habis2, lipat baju pun tak habis2 jugak la..hehe

mum2h said...
This comment has been removed by the author.
mum2h said...

Ana, dulu akak pun bawak balik baju bergunung kalau pergi cuti lama2. lepas tu akak dapat idea, pegi mana2 kedai dobi kat kampung or tempat yang kita pergi tu and hantar. Jadi baju utk pack bawak balik kampung tak banyak and baju kotor pun bwk sikit je. Paling best bila dah hantar dobi, baju semua dah siap lipat hehehehe

syalinda johari said...

kiter sama tang malas lipat kain..kekekekeke

Ngongom Lily said...

wah...bestnye dah ade n3 baru....rindu akak nak bace celoteh ana ^___^

ﻧﻮﺮﻋﻣﺎﻠﻴﻨﺍ ﻤﺤﻣﺪ ﺍﻨﺍﻮﺍ said...

Selamat hari rya kak..akhirnya ada post dr akak..dah masuk keje last monday, hari amal bukak blog akak...menantikan entry bru...bila akak nk wt open house?..hehehe

shah said...

dekat mana tah ada jual pelipat baju tu mcm video utube tu,g beli tu kan ke senang..cuba usha dekat bigsale

Norf @ Effa said...

Selamat hari raya ana...

cuba asingkan baju-baju, kain-kain, seluar seluar, baju anak2 asingkan... lipat sejenis setiap kali. insyallah 2 hari selesai.. :P

Zue AnnaLeeya said...

adatla klu balik kg...
konpem baju menimbun...
mmg sakit mata tgk... huhuhu....

salam kenal yer ana...
sggah sini tgk resepi pavlova... hehehe...
slmt hr raya....
akak folow erk...
add fb jgk....

FaiiYatt said...

Memang penat tengok entry 'ica demam lagi' haha..ada lah kot 9-10 kali syik tu je entry nye..ha hamik kau sekali tengoki dah berderap entry tak terbaca pulokkk :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...