NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Wednesday, April 25, 2012

UpiN & iPiN ThE MuSiCaL

Teater yg sangat2 anak2 aku tunggu2.. dan ni adalah pestaim aku bawak anak2 aku tengok teater dan pestaim jugak kami ke istana budaya.. pegi ke sana tanpa hubby..

Asalnya memang nak snap banyak gambar sebagai memori.. tapi tulah.. gara2 eksiden terus terbantut mood nak snap gambar banyak.. down terus.. haihh.. tp dalam down2 pun masih boleh gelak ketawa layan teater dengan anak2.. besttt..


Sape2 yang belum pegi masih boleh pegi sbb masih ada masa sehingga 7 mei.. bawak la anak2 pi sana wehh..

Memang budak2 akan rasa seronok.. cuma khabarnya 28 April ni pementasan di tangguhkan gara2 perhimpunan Bersih..



Pestaim aku dengan anak2 jejakkan kaki kat istana budaya.. memang takde mood la nak snap gmbr bagai.. kepala hotak masa ni tengah tension giler.. hehehhe


Tiket kami.. 4 tiket semuanya, tp ni je yg sempat di snap..

Utk makluman, harga tiket bermula dr RM33.. paling mahal RM453.. utk lebih lanjut korang leh rujuk kat link TICKET2U


Kami ambik seat yg rege RM86.. tu harga termasuk tax..


Apa2 hal bergambar dulu sebelum masuk.. snap guna hp je.. apesal ntah aku malas betul nak kuar kamera masa ni..


Anak2 aku semua berbaju lengan panjang sbb kat dalam tu sejuk sgt nanti.. tak tau le kalau korang rasa panas lak.. tp bg aku lama2 makin sejuk lak dok dlm tu..


Bergambar kat dlm sebelum tayangan bermula.. anak2 aku sgt teruja okey.. sibuk tanya mana upin dgn ipin.. bila upin ipin nak kuar.. haihhh.. penat nak jawab..

Ramai gak org masa ni walaupun hari bekerja.. seat aku ni selang 4 baris je dr pentas.. kalo utk ketinggian macam aku ni sesuai la kot, tp utk anak2 aku mcm kesian lak sbb diorang terpaksa panjangkan leher utk dongak2 jenguk apa yg ada kat pentas..

Maklumlah seat mendatar.. kalau dok belakang2 sket okey kot sebab seat tu tinggi sket.. tp sepanjang teater tu berlangsung, aku suruh anak2 aku panjat kusi je.. asal tak halang pemandangan org belakang sudah..

Sebarang rakaman gmbr menggunakan hp atau kamera adalah di larang sama sekali semasa teater sedang berlangsung ye.. hanya pihak media je di benarkan.. tu pasal aku takde byk gmbr.. hehehhe..

Persembahan di mulakan dgn nyanyian dr maskot2 watak dlm citer upin ipin dgn semua pelakon yg terlibat.. masa ni jenuh aku nak ingat setiap karektor bg setiap maskot.. watak upin ipin tu aku dah tau, cuma watak kawan2 upin ipin yg lain tu je jenuh nak ingat.. hehhe..

Aku paling suka watak abg salleh atau pun abg sally.. comelnye pelakon diaaaaaaaaa... mcm betul2 real abg sally laa... hahhaha.. cute giler muka beliau..

Suara dan muka setiap watak boleh di katakan semuanya sama cuma anak2 aku tak boleh terima watak upin ipin tu sbb muka diorang lain katanya dr yg diorang tgk selama ni.. hahahha.. sabar jelah..

Jenuh aku terangkan yg tulah upin ipinnya.. hahahha.. lama kelamaan baru diorang leh biasakan dgn watak upin ipin yg real..

Persembahan memang byk dgn nyanyian.. babak cerita yg paling aku suka ialah bila doktor gigi dtg sekolah.. sebijik okey suara doktor tu mcm dlm citer upin ipin..

Ada satu babak citer yg mana agak suspen sket bg budak2 sbb babak tu buat anak aku si ica menggeletar dan nak menanges.. sgt kuat dia menggeletar okey.. dia peluk aku kuat2 masa ni..

Dalam babak tu byk maskot labah2 dgn bunyi yg agak seram.. lg menambah ketakutan ica ialah bila watak labah2 tu turun pentas pegi kat setiap ceruk penonton utk carik upin ipin and the geng yg lari..

Mau tak menjerit si ica bila salah sekor labah2 tu menuju kat seat aku.. aku peluk ica kuat2 dan sorok dia dalam tudung aku.. ekekkek.. memang menggeletar abis la ica... penonton2 pun menjerit2 masa ni sbb tetiba ada labah2 turun dr syiling atas.. hahhahaha.. sabarrrr jelah..

Mujur ica tak meragam nak balik ke hape ke kan sbb pastu babak cerita terus ceria dan hepi2.. hehehhe.. di sbbkan labah2 tu menakutkan ica, setiap kali watak labah2 kuar pentas ica mesti jerit " taknak labah-labahhhh.. ica takuttttt..."

Teater berlangsung hampir 2 jam kalau tak salah.. ohye, sape2 nak masuk sini pakaian kenalah kemas.. selipar di larang rasanya utk org dewasa.. anak2 aku pakaikan sandal lepas lak.. apa2 maklumat atau info korang klik jelah kat link yg aku kasi tu ye..


Habis je teater kami terus keluar.. pi toilet dulu sebelum balik..

Lepas gi toilet anak2 aku bising2 nak beli tu ini sbb kat ruang legar dlm tu byk booth2 yg jual barangan upin ipin.. rambang mata bebudak ni..

Aku layankan jelah tp aku arahkan beli satu je.. takmo beli macam2.. aku masa ni sibuk nak balik je sbb dah kol 11 malam kan.. dgn jiwa kacau lg masa ni.. hehehhe..

Dan anak2 aku nasib baik menurut perintah walaupun pada mulanya mcm2 le yg diorang mintak aku belikan.. haipppp.. kalau ada apak korang takpe le.. hehehhe..


Ni le yg anak2 aku beli sorang satu.. set alat tulis.. ica pun beli gak..

Murah je set ni.. dlm rm18 rasanya... oklah tu kan.. ada gak ole2 yg anak2 aku boleh bawak balik.. sblm balik anak2 aku ckp leh tak nak dtg tgk upin ipin lg.. ewahhhhh... tggu mood mak korang dah okey ye..

Selagi kete lom nampak cun macam asal, mood mak korang takkan rasa best.. hahhaha.. So korang apa lg, pi la bawak anak2 tgk upin ipin.. ada had umur rasanya.. bawah 2 thn di larang masuk..

Okey.. tu je nak citer.. seminggu tak apdet sbb nak pulihkan semangat.. hahaha.. kang nanti aku citer pasal kete aku lak..

Ada kesinambungan dr kejadian tu yg buat aku lg tensyen.. grrrrr.. tu psl aku tak sempat2 nak apdet blog tu..


11 comments:

Amyra Chuari said...

lama akak x update blog... rindu nak bc cite akak...

Suliana said...

aqil 3 tahun boleh masuk tak kak? betul tu rindu nak tgk masakan kak ana. hehe

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

budak2 sukala.. amanaarief dapat tgok disney on ice kemain suka ..

abidami said...

jemput singgah ke http://abidami.blogspot.com/

Alida Ali said...

Ana nak tnya..seluar jeans boleh pakai x..nk g ahad ni..baca peraturan x blh pakai jeans..

kakchik@ella said...

Bila baca entry ni baru teringat .. Lamanya KC tak tengok teater.

Ana Suzana said...

Amyra..
akak bz lorr lately.. hehehe

Ana Suzana said...

Suliana..
boleh sbb akak bawak ica lepas je.. hehhee

Ana Suzana said...

Alida..
ana pakai jeans je mlm tu.. tp sbb baju labuh kot.. hehhe.. ana tak berapa pasti lak kalo pompuan leh tp laki2 tak leh..

suhailas said...

ana...best tuuu ingat nak bawa gak budak2 gi tengok....

sue buka umah baru
http://crvminsue-mylifemyjourneymyway.blogspot.com/

umah lama problem gile..abis semua gambar ilang...huwaaaaaaa nangis golek golek..!!geram sangat..!!!

Cik Puan Izan❤ said...

bestnya korang tengok teater... saya yg dah tua bangka ni pun xpernah lagi jejak kaki ke sana...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...