NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Wednesday, June 09, 2010

KeNaPa aKu NaK Gi Zoo NeGaRa..??

Entry ni khusus utk bacaan laki sendiri je ni..Korang pun boleh baca jugak.. hihi.. sesi merayu dan mengayat hubby suruh bwk gi Zoo punya psl la ni.. kikiki.. serius wehh, sejak kawen dan dpt anak, kitorg lom pernah jejak lg lagi zoo negara..

Ada la jugak thn lepas gi area2 situ, konon2nya nak masuk zoo melawat haiwan2, tp tak jumpa parking daaa... laki aku ni kurang sabar sket mencari parking lebih2 lg time org berpusu2 gi zoo.. so apa lagi, bye2 je lah.. huhuhu..

Weekend baru2 ni aku ajak gak hubby gi Zoo, tp tau tak laki aku ckp apa.. dia kata kan kat umah kami sendiri pun dah mcm Zoo.. ikan2 ada, semut ada, ulat gonggok ada, lalat pun ada.. chaittt.. nak seribu daya kannnn, tak nak byk songeh.. huhuhu..

So aku test pujuk melalui blog pulak.. kot2 bila dia baca entry aku ni dia teruja lak gi zoo kannnn.. dah lama dok KL pun tak pernah lg gi zoo.. last aku pegi zoo masa darjah 4 kot.. rasanya lah kannn.. tp mmg dah berkurun la aku tak gi.. uwaaaa...

So abang, meh ayang tunjuk jap apa yg best kat zoo ni.. hehehe.. gmbr2 semua ku google je.. pd pemilik gmbr, aku mintak izin pinjam gmbr jap ye.. =)


Ni bahagian dpn pintu masuk zoo.. tmpt beli tiket kot kalo tak silap.. tiket brp ringgit sorg skrg ekk..??


Tengok tu banggg, org utan ni dah siap sedia menanti kehadiran kita nanti.. mesti dia peluk abg erat2 nanti kannn.. hehehe.. tp kena pastikan dia jantan la, kalo org utan betina yg peluk mau ku karate je tengkuk org utan ni kang.. hehehe..


Setia menanti kedatangan kita..


Pastu anak2 kita pun leh bg zirafah ni mkn daunnn.. mesti hafiz dgn ain org yg paling seronok masa ni kannnn..


Seronoknya tgk mereka ni kannnn banggg...


Kita jugak leh tgk badak ni.. dah lama kita tak jumpa badak ni kan banggg... ececehhh, mcm lah pernah jumpa sblm ni lak kannnn.. aiseymennnn, tunjuk montot la pulak badak ni..


Pastu kita leh belajar berenang dgn rimau ni.. mesti garang gile rimau ni ajar kita nanti kannn..


Binatang feveret abg pun ada gak tauu banggg... perghhhh, sila teruja ye bangggg...!!!


Haaa... ni aku tau sape yg akan teruja.. sape lagi kalo bkn budak 3 org ni kannnn.. sila standby duit byk2 ye.. kfc pun ada kot dlm zoo ni banggg.. so kita leh mkn2 kat situ.. ntah2 byk lg restoren yg best2 dlm tu.. nanti ayg google ye.. kikiki..


Kalau penat berjalan kita leh naik tram ni pulak.. fuiyoooo, menarik tu bang.. mesti anak2 kita suka kan banggg.. diorg kan suka ketapi.. tp betul ke ni rupa tram tu wehhh..?? canggih semacammm je..


Ni pun menarik gak banggg... yeyeee.. nak gi zoo jugakkk..

So abg, harap2 abg berubah hati nak bawak kami anak2 beranak gi ZOO NEGARA.. ohye, 25 Jun ni kan harijadi ayang, kalo sambut hari jadi kat Zoo negara pun ayang tak kisah bangg.. tp 25 Jun tu hari Jumaat la pulakkkk.. salah timing la pulakkk... pegi sabtu pun takpe.. ehehe..

Ok.. sekian entry mengayat.. agak2 korang hubby aku akan setuju dan terpikat tak dgn ayat2 aku ni.. kekeke..




21 comments:

mamataya said...

kekeke.lawaklah korang ni....ana ku pun x pernah g zoo rasanya....ku lak yang x nak pergi..sebab ade pernah dah smp q nak beli ticket punya la panjang.....dah buat entry ni mesti la kena pergi kan?

ammi said...

kalau nak pegi zoo kena pagi2 Ana oiii..jgn pukul 10 baru nak bangun tido!Cuti sekolah memang ramai..tapi tak sesak..dapatlah kamu bertemu org utan tu..dah tua ganyut menunggu kehadiran kamu anak beranak! wakakakaka!

superheroes' mom said...

bagus juga idea you pegi zoo kan. cumanya now ni zoo tutup pukul 5, dia tak buat dah night safari cam dulu, so better gi pagi kan... thanks for the idea sis :)

ana said...

n3 ana ni pening...komen kat bwh ke atas...eheh..

anyway..sila potong Q akak...akak lmbat lagi nak tmbh bb..ehe

azi said...

hehehe....lawak entry ni, kalau che abg tak teruja jugak dengan ayat2 power ni...kena buat slide show pulak ler gamaknyer.....akak pun tak pernah gi zoo negara tp kalu zoo taiping tu dah berkali2...

melin melinda said...

Ana,

Pi lah zoo ni..best woo...saya dalam setahun dalam 5 kali mesti pergi...almaklumlah, anak-anak suka tgk animal termasuk lah ayahnya (imagine, masa time dating2 dulu pun dia ajak saya pi Zoo...apa kelas time tu kan hehehe..skg ni takpelah sebab ada anak).

Tiket masuk kalau tak silap saya utk orang dewasa rm20/25 dan kanak 3 thn ke atas rm15...dah mahal skang ni masuk Zoo..yelah kos penyelenggaraan dan makanan binatang2 ni pun dah mahal kan...

pergi tau Ana..Ain, Hafiz dan alisya mesti suka punya

Zana said...

dasatt nya hg ana..kekeke..
sila belai lebih2 skit mlm ni..
gud luck..moga2 berjaya la ana ke zoo nnt ek..mesti budak ber3 tu suka...

-iLLa- said...

dgr dalam radio pagik tdik..weekend neh x silap kt zoo negara ada upin & ipin..

aNa SuZaNa said...

ME,
P.Ramlee dulu bercinta pun kat Zoo jugakkan.. tu yg nak gi sgt2 tu.. ekekkee..

aNa SuZaNa said...

Ammi,
adoyaii..bgn awal2 sgt ni yg leceh ni.. anak2 ana sume bgn lmbt sbb tido lmbt.. kekeke.. tp kalo nak gi zoo sanggupnya ana kejut diorg bgn awal.. miahahhaa

aNa SuZaNa said...

Superheroes mom,
uikkk, tutup kol 5 ptg ekk.. awat la awal sgt.. dah mcm binatang2 ni keje opis lak ekk ada time table.. kekeke

aNa SuZaNa said...

Kak neisya..
apa yg peningnye kak oitt.. kekekke

aNa SuZaNa said...

Azi..
kalo dia tak teruja gak ana ajak adik beradik lain pi teman gi zoo.. ana sorg tak mampu handle 3 anak wehhh.. kang ana jd tarzan jadian lak kat zoo tu kangg..

aNa SuZaNa said...

Kak Melin melinda,
panjangnye namaaa.. ehehhe.. thanks ye bgtau rege tiket..ana teringin nak gi zoo sbb ana tau bebudak ni mesti excited tgk menatang2 tu sume..huhuhu.. nak gi zooooo...

aNa SuZaNa said...

Kak Zana..
moga impian jadi kenyataan.. kekeke

aNa SuZaNa said...

Illa,
alaaaa..weekend ni ana balik Kulai la pulak.. huhuhu

ms.n said...

kak, skrg masuk zoo dewasa rm25 (sila bawa ic tw) klu xde IC dia kira bukan warganegara walaupun muka kita xde iras2 indon o myamar, knk2 RM 15. e2 x include buterfly park n park apa ntah 1 lagi..kumbang kot..klu tmbah 2 park 2, hrga lain sket la..
smoga akak slmt pegi n balik.. =P

larra said...

anna..larra pulak terbalik..hubby yang asik mengongoi nak gi zoo tengok adek beradik dia..bila dia ajak je larra tukar topik hhehehhehe

aNa SuZaNa said...

ms.n,
mekasih ye atas info yg di beri.. wahhh siap doa slmt pegi dan balik tu..kikiki.. apapun mekasihhh.. moga hajat ku nak ke zoo tercapai..

aNa SuZaNa said...

Larra,
kehkehkeh.. terbalik lak kes kita ni ye.. sian hubby larra.. suh dia buat entry mcm ana gak la.. kikiki

nigina said...

bestnye.. kita yang duduk area kl pun tak singgah zoo lagi.. lepas ni nak pergi la... nanti singgah blog ambil tag yer...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...