NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Monday, May 05, 2014

SeRViS PeNghaNtaRaN MaKaNaN

Selamat pagi korangg.. arini bangun pagi letih betul rasa.. ngantukkk.. gara2 sampai umah lambat sgt punya psl mlm tadi.

Kitorang dari kampung.. biasalah, cuti hujung minggu je mesti luangkan masa lawat org tua kat kampung..

Minggu lepas dah giliran kat sekinchan.. so minggu tadi balik kulai la pulak.. kejap sgt rasanya berada kat kampung.. ada la dlm 26 jam je dapat dok kat kampung..

Tup2 dah kena balik sebab anak2 nak sekolah.. minggu exam lak tu start hari ni.. gerak dari kulai dalam kol 5 ptg..

Kalo ikut gps dlm kol 8.30 mlm dah sampai rumah.. tapi mimpi jelahhhh.. jem teruk sebelum exit pedas/linggi lagi..


Kawasan sini memang sinonim la dgn jem yg tak berkesudahan.. pelik betul.. cuti biasa ke cuti panjang ke samaaa je, masuk je kawasan ni memang kena siapkan mental dan fizikal.. 

Mana yg kurang kesabaran tu mesti dah bermacam2 haiwan dan carutan yg keluar dari mulut agaknya.. kah kah kah.. nangesss..



Memula sabar lagi.. last2 kesabaran makin tipis.. anak2 dah start merengek sbb kelaparan.. yg si bayi tido bgn tido bgn pun tak sampai2 lagi.. hahaha.. sian dia lapar gak.. nyusu jelah sepanjang masa..

Anak2 lak mujur ada bekalan donut yg mak mertua aku bekalkan.. dpt gak alas perut diorang.. nak singgah mana2 hentian pun susah sbb penuh dgn kenderaan..

Mana2 anak yg nak terkucil terpaksa pakaikan pampers je gara2 nak sampai ke tempat yg ada tandas agak jauh.. jem dah tahap siput sedut..


Bila hilang sabar terus ambik keputusan exit Senawang utk ikut highway LEKAS.. sekalinya jem jugak masa nak byr tol dan selepas tol.. nanges berjemaah lagi.. huhuhu..

Alhamdulillah berkat kesabaran yg tak berapa la nak sabar mana punnn, kami akhirnya sampai gak umah dlm kol 11 malam..

6 jam perjalanan termasuk 2 kali pit stop.. satu kali stop utk ke tandas dan isi minyak.. dan satu kali lagi singgah kat rnr Beranang utk solat..

Ok.. stop membebel pasal jem.. meh nak citer pasal servis penghantaran makanan lak.. 

Ni info yg aku baru je tau minggu lepas dan dah 3 kali aku guna khidmat diorang.. so aku share la info ni kat korang lak even diorang tak suruh pun aku promotekan pun tau..

Mana la tau kot2 ada yg nak try dan guna servis diorang ni.. hehehe.. kalo info bab makannn memang aku la jaguhnya.. kihkihkih..

Nama servis ni :


Servis penghantaran makanan yg diorang cover setakat ni adalah utk area :

~ Shah Alam
~ Subang
~ Kuala Lumpur
~ Johor Bahru

** lain2 tempat korang leh try call dan tanya.. mana la tau kann kot2 sampai gak kat kawasan korang..

Aku tau pasal servis ni pun dari jiran2 aku.. bila tau ada penghantaran makanan sampai ke rumah memang lajuuu je aku nak try.. hahhaha

Yelaaa.. kawasan umah aku ni setakat ni dominos je yg sampai.. pizza hut pun masih tak cover area umah aku lg tau.. mcm la duduk hulu sangattt.. grrrr


Ni antara menu2 yang kita boleh order.. macam2 adaaa.. sila klik kat gmbr utk tumbesaran hebat..

 Gara2 aku ternampak ayam penyet wong solo punya pasal la aku nak try call dan order..

Selalu pegi beli sendiri je kan.. tapi sekali sekala saje nak try suruh org belikan.. cumanya harga sedikit berbeza la sbb diorang cas sikit utk servis penghantaran..

Apa, ingat org nak hantar percuma je ke.. minyak mahal wooo.. okeylah, harga still boleh consider lagi.. yang rasa mcm mahal better beli sendiri je tau.. takmo komplen2 tu ini..



 Utk servis yg pertama aku order 2 nasi ayam penyet wong solo, pastu 6 set jm bariani, sebungkus rojak.. order byk sbb ada adik dgn anak sedara kat umah..

Dalam sejam setengah gak kot baru makanan tu sampai sebab lokasi aku jauh kan..


Ni lak menu utk org Johor ye.. utk orang2 Johor korang leh try call sendiri sama ada kawasan korang termasuk ke tak dlm area penghantaran makanan..


Sebabnya aku ada guna servis ni gak masa kat Kulaijaya.. saje try call tanya kot2 diorang leh hantar makanan ke tak kat kulai..

Sekalinya diorang kata boleh kalau order banyak.. haaa apa lagiiii, terus order murtabak dgn mee rebus haji wahid.. nak pegi plaza angsana malas.. hahaha


Ni gambar masa runner diorang hantar makanan kat shah alam.. yg kat kulai aku tak sempat snap sebab tertido masa tu.. kikiki





Menarik kan servis diorang.. sesuai utk orang yg nak makan tapi malas nak terjah ke tempat2 tertentu sbb jem dan sebagainya..

Tapiiii.. suka aku nak ingatkan kat sini ye, kalau nak order utk makan tengahari sila call atau mesej diorang sebelum jam 11 pagi.. tapi better call.. senang nak deal..

Jangan lak nak makan kol 1 tengahari tapi kol 12.30 baru nak call.. apa kessss.. Hehehhe.. yang nak order utk dinner lak boleh buat tempahan sebelah petang..

Diorang akan cuba hantar makanan kat korang secepat mungkin.. tapi korang jangan la budget makanan sampai dalam setengah jam lepas korang call..

Diorang takleh la jamin masa tepat mcm mcd or dominos sbb diorang ni hantar ikut jarak lokasi yang kena hantar.. pastu ikut menu yg korang order..

Macam aku tu hari order buat kali kedua tp semua menunya kena beli kat tempat yg berlainan..

Tu hari aku order ayam penyet lagi, pastu order kenny rogers.. terpaksalah runner tu bergegas dari seksyen 7 shah alam ke shopping mall yg ada jual kenny rogers.. pastu aku order pretzel Auntie Anne's 5 keping.. 

Haa kauuu.. semua lokasi berlainan dan runner yg sama kena belikan mknn yg aku pesan.. kihkihkih.. 

So harap korang paham kat situ andai diorang ambik masa sikit utk hantar makanan. . Tapi takdelah sampai 3 jam bagai.. kalau makanan yg korang order tu satu tempat je lokasi membelinya insya Allah cepat sampai.. 

Pandai2 la korang deal dan tanya sendiri ye.. aku just share info.. kang mana lah tau korang ni jenis order pastu nak mknn tu sampai tepat pada masanya lak.. kalo cenggitu sila pi start moto/kete beli sendiri.. kekekke..

Bukan apa, diorang ni belikan makanan utk kita sama je kaedahnya, still kena beratur kalau pelanggan kat kedai tu ramai.. 

Bezanya kita just tunggu kat umah/opis/hotel dan diorang yang belikan pastu hantarkan kat kita.. tu je.. jelas eh kat situ.. 

So silalah pada sape2 yg nak try servis diorang tu like kat page fesbuk diorang.. belek2 menu yang korang nak dan call utk buat tempahan..


Page Facebook :


Phone : 013 - 511 1152
( KL, Shah Alam, Subang )
**lain2 kawasan leh try tanya


Phone : 017 - 708 9588 @
          017 - 552 9588
( sekitar Johor Bahru )
**lain2 kawasan try tanya sendiri


Operasi perkhidmatan di tutup pada sabtu ahad dan cuti2 tertentu.. kalau johor lak di tutup jumaat dan sabtu.. ahad beroperasi.. apa2 hal korang tanya la sendiri ye.. heheh.. 

Penat lak aku nak terangkan.. sbb aku share info je dan bukannya staff diorang.. kang kalo diorang tanya mana dpt info korang sebut jelah ana suzana yg bgtau.. muehhehe




13 comments:

Nurzakiah Hanum said...

best kan ada service cm nie

Ummi Nur Widayu Mohamad Zahari said...

Kakak..utk mee rebus leh smpai kulai ye kak? Bestnyela kalo leh deliver smpai tmn putri...

Sharizaini Khamis said...

Mmm... Mcm2 cara org berbisnes & cari duit kan skrg ni... InshaAllah ada rezeki utk org2 yg rajin berusaha...

Rai Ourkizuna said...

menarik kan.. aritu nampak jugak diorang letak iklan ni kat fb..

btw.. parents kami orang kulai jugak :D

JunAina said...

Haaaaa...ini memang sgt menarik kot2 tetiba rasa malas nak bersilat kat dapur tp malas jugak nak start kereta bolehlah call tunjuk2 sahaja.

Hasida Mohammed said...

Tkasih atas info, blh la akk jdikan cth idea mgajar subjek pengajian perniagaan, mmg sape brusaha akn brjaya

Mrs Little Voice said...

mudah sangat sekrang ni..takpayah susah2 kuar umah

Saliza Rals said...

Thanks share kak. Dah pindah sana nanti senanglah nak order makanan. Ada baby ni malas banyak nak masak hehe

iman najla said...

Hai...ana...nak add fb awak mcm mana?

Ibu Lala said...

Wah bestnya leh oder mknn. Ho ho ho. X sanggup nak mengadap jem.

Mrs Kamilah said...

Bagusnya bisnes macam ni. Bantu selesaikan masalah orang dan dalam masa yang sama dapat duit.

NADI SERI said...

Hhhahaha.win tu...malas bersilat yr..

NADI SERI said...

Betul tu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...