NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Friday, May 02, 2014

aPdeT LaGi.. HiHiHi

Hujan tengah lebat sekarang ni.. syok sungguh.. Alhamdulillah.. aku lak baruuu je sampai umah pas hantar anak2 gi sekolah start kol 1 tengahari tadi..

Settle je hantar semua terus balik umah.. malas nak merayau sbb cuaca pun mendung aje td..


Maka jom la balik umahhh.. pulak tu lama sungguh la nak tunggu lampu tu kaler ijau.. 199 saat statik je tak bergerak2.. cettt...


Si bayi dengan mata layunya sibuk perhati kenderaan lalu lalang depan dia.. apa laa yg beliau pikir agaknya ye.. hehe


Mujur tak merengek2 sbb time2 cenggini waktu dia membuta benonye ni.. dah la bangun awal.. 

Tapi ngantuk camne pun dia tetap lawan gak mata dia tu.. tetap takmo tido.. haih laaa.. asal tak melalak sudah.. 

Skrg dia dah mudah sikit di handle berbanding masa umur dia 4 bulan ke bawah.. dah senang nak pujuk2..


Tengok la tu.. kemain besokan mata kasi tak tido.. kahkahkah..

Dah bersih kulit dia kan..!! Alhamdulillah dah sembuh sepenuhnya dari ruam (roseola) tu.. 3 hari je badan dgn muka dia penuh ruam pastu dah elok..

Sepanjang dia beruam tu aku konsisten je sapu calamine losyen dan mandikan dia dgn sabun Cetaphil.. skrg dah cun balik kulit bayi.. hihihi

Ohye.. kat sini jugak saje nak ucapkan tahniah kat abg aku atas kemenangan dia dalam peraduan " Semarak Cinta Rasul " under Galeri Ilmu..


Ni peraduan yg dia join..

Dia join peraduan ni sempena pesta buku kat pwtc.. tak sangka dia menang slogan terbaik..


Makanya pagi 1 mei semalam pihak berkenaan call bgtau dia terpilih sebagai pemenang..


Sangat tak sangka tapi dia memang terer cipta slogan pun.. tu kelebihan dia yg Allah bagi..


Alhamdulillah hadiah yg dia terima sgt2 bertuah.. dia menang hadiah pakej menunaikan umrah utk 2 org..


Insya Allah 3 Jun nanti akan berangkat ke tanah suci.. bujang lagi dia ni.. hehehe..





9 comments:

Nani said...

Alhamdulillah syukur...bestnya dia kan...itu lah nama rezeki terpijak...ehh..ehh..rezeki tulis slogan...tahniah..ana bila plak?...hehehee..

Norliza Romizi said...

tahniah!

-iLLa- said...

ana..editor galeri ilmu tu sepupu ku.. :)

Ana Suzana said...

Ana berehat dulu sbb anak2 minggu exam.. hehe

Ana Suzana said...

Illa.. oyeke.. hahaha baru ku tau

deeha said...

kak Ana pun mesti power cipta slogan kan..slalu je menang hihi..kak, share lah slogan abg akak buat tu..nk tahu jgk..hehe

Chekgu Azrine said...

Comel bb beliak mata xmo tdo

Ummi Nur Widayu Mohamad Zahari said...

Potet menang.. tahniah abg potet..

Mar Mansor said...

comelnye baby tu..nak2 masa mata nak layu tu..hihi
tahniah buat abg

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...