NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Wednesday, May 14, 2014

ExaM BeLuM aBiS..

**gambar ualangan sbb tak sempat nak snap sebelum diorang pegi sekolah

Hari ni diorang masih lagi dalam mood peperiksaan.. selagi diorang periksa selagi tulah aku punya mood nak apdet blog ke laut.. tapi best gak ni gi laut.. kekeke..

Tiap2 kali anak2 exam aku yg stress.. sebab aku akan pastikan diorang betul2 study dan mampu jawab soalan dengan tenang walaupun masa study situasi adalah tidak tenang sbb aku garang mcm singa.. ahhaha

Aku garang woo.. tapi garang2 aku Alhamdulillah apa yg di ajar semua masuk dlm fikiran diorang.. pastu rasa seronok je tiap kali diorang balik sekolah berlari2 dapatkan aku dan cakap soalan senang sebab mak dah ajar.. lega..!!

Garang2 aku masa mengajar pun diorang tetap akan cakap mekasih mak sbb ajar kami.. huhuhu.. touching.. rasa nyesal lak ajar garang2 kadang2 sampai dede tu bergenang air mata kena marah dgn aku..

Tapi kejap jelah nyesalnya.. sok2 time study aku buat pangai garang balik.. kahkahkah.. aku memang takleh jd cikgu sekolah kot sbb kalau aku jd cikgu mau asyik kena tukar sekolah je ni gara2 mak bapak buat report.. kihkihkih

Tapi aku ni mulut je bising.. lepuk2 tu tak la.. setakat aku sergah dgn lepuk sofa ye.. tp korang jgn imagine aku ajar terpekik terlolong lak.. aku garang bersebab..

Contohnya mcm ni, tgh aku buat soal jawab dengan dede, dede ni jawab soalan aku tp dlm pada masa yg sama dia tak duduk setempat.. 

Sambil dia jawab dia jap2 merangkak ke sana sini, pastu dia jwb sambil belek2 menan la, belek2 sofa la, main cucuk2 pensel kat sofa la.. 

Zasss aku libas sofa dgn tangan aku kasi dia fokus.. libas sofa ye bkn libas dede.. pastu baru dia duduk diam setempat dan jwb betul2..

Bukan apa, aku jd rimas lak bila dia duduk tak keruan ke sana ke mari.. cer duduk diam2 dan jwb dgn tenang.. ewahh.. tenang la sgt padahal sendiri yg tak bertenang.. wakakaka

Aku dah la mengajar sambil pegang si bayi.. jadi tolong la belajar elok2 sikit ye anak2.. si bayi ni lak bkn nak main sorang2 sangat.. dok nak melekat dgn aku je.. nak dgn abah dia kejap je, pastu sibuk dia cari aku balik..


Tup2 malam semalam si bayi ni demam lak... perasan dia demam pun bila waktu tido asyik merengek2 je.. rupa2nya badan dia start panas masa tu.. 

Macam biasalah, bila anak2 demam mak2 akan jd panda.. hehehe.. mata sembab tak cukup tido demi menjaga anak.. hari ni pun dia still demam lagi ni.. 


Umah lak bila musim exam macam ni lah gayanya.. penuh dgn buku2.. kami belajar depan tv.. tv pasang tapi suara di mute kan.. saje elak mengantuk.. 

Kalo hadap bukuu je kang asyik2 nguap je kang kejenye.. so biar la mata tu pandang tv yg terbukak tp bisu. . Hehehe.. tak sabar nak tunggu exam abis isnin depan.. adehh..


Ni lak gambar sabtu lepas.. jenjalan kat Empire Subang masa ni.. padahalll masa tu ada sekolah ganti.. kikiki

Asalnya memasing dah siap pakai baju sekolah.. tup2 bila jenjiran ramai tak hantar anak diorang gi sekolah terus perasaan ni di hasut sama..

Last2 tukar baju sekolah kepada baju jenjalan.. hahahah.. jgn di tiru ye aksi ni.. maknya pemalas nak tunggu sejam awal depan sekolah hari2 cuti.. huhuhu..

Jenjalan la kami anak beranak ke Empire.. pegi makan kat restoren Serai.. niat di hati nak surprise kan diorang dgn ajak pi tempat main kat level atas sekali dlm mall tu..

Rupa2nya baru ku tau tempat main tu dah lama takde.. huhu.. padahal aku dah bgtau kat bebudak ni sape mkn nasi sampai licin aku bawak gi tempat main.. sekalinyeee..


Hasilnya inilah yg terjadi.. sorang majuk sorang lagi makan kasut.. protes ke bayi?.. abaikan la beg aku yg mcm puaka tu.. ada anak kecik gitulah.. kekeke


Dede langsung taknak pandang aku.. majuk sambil mata berair nak menangis. . Huhu.. mana la mak tau nak oittt..

Si bayi tetap dgn aktiviti makan kasut sendiri.. melepak la kami depan toys r us.. encik suami masa tu takde.. dia gi beli barang lain masa ni.. aku yg handle bebudak ni sendiri..

Ingat nak ajak la masuk toys r us kasi majuk tu hilang.. tapi dede kata dia taknak beli mainan, dia nak gi tempat main je.. huhu.. siannya..


Suruh main menan yg masuk duit syiling pun taknak.. aku biarkan je dia melayan perasaan..


Sementara tu marilah kita berselfie.. kekeke..


Pastu membuta..

Lama gak rupanya aku dgn anak2 lepak depan toys r us.. lebih stgh jam gak la kot sambil menunggu abah diorang datang.. 

Nak pusing2 kedai malas lak sbb penat dokong si bayi.. dah la stroller tak bawak.. boleh pulak terlupa mall ni ada je servis sewakan stroller.. ish3x..


Majuk tak berkesudahan


Last2 dia join gak main walaupun dia tak suka pun menan tu.. agaknya bg dia main jelah dari tak dapat main langsung.. hehe

Pastu encik suami ajak bebudak ni mkn eskrem kat tutti frutti.. saje nak kasi mood hepi datang balik..


Si bayi tgh pikir nak makan apa..


Sorry bayi, takde makanan utk mu.. kikiki... semua hepi masa ni.. pastu merayap dlm mall jap dan balik.. 

Balik umah sambung study dan jadi singa jadian balik.. kahkahkah






10 comments:

Allene said...

kak ana sempat yek bawak anak g mall. lin sejak ada anak, malas nak g mall. ilang mood asik nak kerja dorang je nanti.

izzeyda said...

hehehe..sama la dgn anak br nih..ponteng jgk sekolah ganti.. memandangkan anak2 ckp ngantuk nak ke sek, maka berehatkan lah mereka..anak2 sek pg plak tuh..exam smpai esok..hrpnya ok la result exam kali nih..

Nurzakiah Hanum said...

SINGGAH RABU

Nani said...

bagus ana nie...bersungguh2 mengajar anak2...anak yg nak ambik periksa, emak yg stresss....apa pun tahniah yer...

syalinda johari said...

si kecik tuuu tomeyynyaaaaaaa

syalinda johari said...

si kecik tuuu tomeyynyaaaaaaa

umie withlove said...

si kecikk tu buntang jer matanya...hihihi..
salam perkenalan

My Aisy said...

klu sekolah ganti mmg malas la nak gi..coz mind set dah tau hari tu cuti kott...hahaha...alahai dede jangan la majuk...

Farah azhar said...

Kak Ana comell sgat . Dah lama tak tgok gambar Kak Ana .

suhaila abdullah said...

Ehhh....Nureen....udak ni kan memang tau iye ni..acik carik dia kat pesbuk tau iye ni niii...ayang ikettt..iyom iket laaa...ayang ayang iyeee...ehh cantiklaa sekop iyeee...nang nginang nginang iyeee...geram tau ngan iye niii...cuk mangi taye niiii...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...