NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Wednesday, April 16, 2014

PoSMeN DaTaNg LaGi

Sejak ada anak kecik ni aku lebih suka dok umah dan shopping online.. sape lagi kan yg lebih prihatin bab menambah baju anak2 kalo bkn si emak..

Tapi tang nak membayar encik suami la yg kena prihatin.. kihkihkih.. anak2 makin membesar makanya baju kenalah cari yg up size kann.. 

Tu yg nak taknak kena beli gak tu.. dedulu leh gak aku terjah mall berjam2.. lani tak boleh dah nak lepak lelama kat shopping mall.. selagi si bayi masih cinonet baik aku terjah butik online je.. senang.. !!

Makanya dalam setiap minggu aku mesti menunggu posmen dtg tekan loceng hantar barang.. kihkihkih.. kekadang sampai lupa apa brg lagi yg lom dapat..



Macam2 bentuk parcel yg aku terima.. ada yg kecik.. ada yg besoo.. ada yg ringan.. ada yg beratt.. hehehe..

Abis susut duit elaun aku.. terpaksa main kenyit2 mata kat laki mintak topupkan duit elaun.. =p


***********************


Ni antara brg yg aku beli..


Ni namanya BERJAH..

Berjah adalah sejenis makanan yg sangat sedap.. ewahhhh.. 

Di perbuat dari ikan bilis yg di goreng rangup bersama lobak putih, lobak merah, bawang putih, halia dan lada hitam..

Sesuai sangat utk org yg dalam pantang dan terkejar2 nak masak sendiri.. rugi betul masa aku dlm pantang aku tatau mende ni.. huhuhu.. nangesss..

Tapi dah abis pantang pun boleh bedal gak hape.. bkn utk org berpantang je leh makan.. 


Ni yg aku makan tadi..

Sedap gilosss aku cakap.. tak tipuuu..!! Tak rugi aku beli 4 bekas.. makan dgn nasi panas2 krup krap krup krap bunyi dia.. 

Memang terbaik.. aku rekemen sgt2 pada sape2 yg nak beli.. try la wehh.. ada 3 jenis perisa.. ada perisa Kari, Spicy dan Original..

Harga rm15/130g untuk semenanjung Malaysia.. kalau sabah sarawak pulak harganya rm18/130g 

Aku beli yg kari dgn spicy dulu.. memang mabeles.. pasni kalo abis stok boleh beli lagi.. nak travel jauh2 pun leh la bawak mende alah ni..

Sape2 yg berminat leh contact :


Mesej / call / whatapps : 012-2671054


****************************


Ni pulak antara butik online yg aku selalu jenguk2.. gerammm je tiap kali tgk baju cantek2 comel2..


Baju ni pun aku dah rembat utk ain dgn ica.. masa ni tengah tema Sofia The First lagi..

Sekarang anak aku dah taknak tema sofia.. sekarang budak2 tengah fanatik dgn Frozen kann.. makanya memasing lah nak ada baju frozen gak.. 

Kemain lagi memasing eh.. popia frozen donut frozen takmo lak request.. 


Nanges tgk kasut ni.. nape comel sangatt.. huhuhu


Menjadi kepantangan ica adalah melihat baju2 kaler ungu.. obses ungu ica ni..



Ni antara yg aku beli.. tapi skrg dah sendat..!

Nak terjah sila klik sini :



****************************


Haaa ni lagi satu antara butik online yg aku selalu beli gak.. dah banyak aku beli dengan dia ni.. 

Lagi2 sejak ada bayi ni.. memacam le aku beli dengan dia.. servis memang pantas..




Baju2 si bayi yg aku beli


Setokin si bayi..


Baju bayi lagi.. hahaha..


Dan ni barang baru sampai pg semalam.. nak pasang dlm kete.. sekarang ni dalam kete memang kena ada memacam menan semata2 takmo si bayi bosan.. 

Bos kecik yg sorang ni memanggg, asal bosan je mulalah bikin aku jadi huru hara masa memandu kang.. tu pasal macam2 gadget kena ada sebagai penyelamat.. hihihi..

Korang silalah terjah ye kot2 ada yg berkenan di hati.. kat bawah ni linknya..


Selamat bershopping.. selamat menyusutkan duit.. kekekke.. pengsannn.. 



13 comments:

DYatie said...

Ini penderaan emosi namanya. Mak Arissa ni jual barang baby jugak n meroyan tengok barang sendiri. Huhu.

misz sheyla said...

dulu 2 rajin jugak shopping online..skang dah kurang..mls lak ase

Nurzakiah Hanum said...

best kan shopping online

Z@i Z@mR33 said...

baju gegurl comey2...geram

Norma NML said...

Baju gegirl semua comel..:-)

Ana Suzana said...

Penderaan emosi dan kewangan namanya.. kekeke

Yg dah boleh terjah mall lagi best.. yg susah dah nak terjah mall mcm ana ni la punca2 shopping secara online tu berlaku.. muahahha

Nida Mohd said...

macam menarik je..macam best je berjah tu..senang kalo dlm pantang bg ibu2 yg nak pantang sdiri kn..comel2 la baju dak gegirl kn..syg ank2 semua boy..hihihih

izzeyda said...

baju baby pompuan yang buat giler kan..macam2 design ada..rambang mata bila tengok kan..apapun selamat bershpping online dan menyusutkan poket ana..hehehe..

Siti Fatimah said...

dah stop beli baju baby online ni. sebab tak pandai ukur saiz anak. hehehe..

tapi bila balik kampung shopping baju anak anak sampai ratus ratus. mau pening kepala lakik. hehehe..

ayat sekali sekala tu la yang selalu dok guna.


BTW Berjah tu baru pestime tengok. makanan org mana yer? kalau berpantang memang mak saya tak bagi makan ikan bilis, tambah pulak ada lobak lagi le dia tak bagi...

mungkin lain tempat lain caranya kot

Ana Suzana said...

Siti fatimah..

Lorrr lobak la bagus lagi2 lobak putih.. boleh banyakkan air susu ibu

NS said...

kasut ituuuuu.. comel ya ampunnnn... T_______T

IeRA said...

Salam..

Wow! banyaknya shopping. Jika ada masa terluang singgahlah kat FB saya untuk cuci mata tudung kanak2 khas untuk princess yang comel-comel

FB princessaffaf
FB koleksiprincessaffaf

TQ

syalinda johari said...

comey2nya baju2 baby tuuu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...