NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Monday, April 14, 2014

HaRi MiNggU KaMi

Weekend yang lepas kami plan nak merayap ke Port Dickson.. sekalinya hotel Lexis penuh lak.. baru ingat nak terjun tiruk dalam kolam

Nak gi cameron malas lak sbb kejap sangat la pulak cutinya.. pening betul bila pikir mana tempat nak merayap.. nak merayap tapi taknak harung jem.. heheh

Sudahnya kami lepak pusing2 shah alam jelah.. tu pun setakat pegi makan2 kat seksyen 13 dan lepak i-city.. giler bosan i-city, playground dlm bangunan yg jadi kesukaan anak2 aku pun tutup..

Ngamuk anak aku tau.. budak2 paham2 jelahkan.. hala tuju diorang mesti tempat permainan.. tu yg terjah gak gi i-city tu.. sekalinya nan hado..


Ni muka2 masa kat tempat makan.. masing2 dah kenyang masa ni.. so posing jap.. 


Susah betul nak snap gambar yg senonoh.. semua huru hara2..




Si bayi dgn trademark mata beso memang takleh di pisahkan.. geramm je tengok mata dia yg bolats tu..


Pastu merayap la tanpa hala tuju.. hahaha.. 


Sementara abah diorang jumpa orang, aku suruh diorang bergambar sama2 sekali lagi..


Hasilnya masih tak memuaskan.. ish3x..



Ni aktiviti yg di buat kat i-city.. main kete ni jelah.. 

Mahal gak main menatang ni.. huhuhu.. 5 minit rm10.. apa la sangat main 5 minit tu kann.. jap je dah abis.. tak pasal2 kena tambah masa lagi.. 

Ambik 2 biji kete je.. Total satu kete main 15 minit... dede bawak kete sorang2.. ain je kena share kete dgn ica.. 

Tu pun diorang tak puas main lagi.. dah dahhh.. koser nak layankan.. carik menan lain lak.  Sekalinya banyak yg tak beroperasi. . Ape ke hei nye diorang ni..

Takkan nak gi umah snow lak.. bawak bayi mana sesuai.. dah pernah masuk dah pun sblm ni.. memang tak sesuai kalo bawak bayi..

Nak mandi manda kat taman tema air pun takleh gak sbb dtg selai sepinggang.. so balik umah jelah kita ye anak2.. dan2 time tu gak ica moncong.. majuk.. cehhh..


Baik main pasir kat umah lagi best..


Tiap kali nak main pasir tiap kali tu gak la aku gunting plastik sampah pastu selotop atas lantai.. kekeke


Main pasir ni memang uji kreativiti anak2..  tapi dalam pada masa yang sama ianya uji kesabaran aku gak.. 

Makin menguji kesabaran bila diorang lupa nak bersihkan kaki or tangan pastu zasss merayap ke sana ke mari..

Sudahnya lantai umah berpasir sana sini.. nangesss  T_T...  kemas le dengan penuh ketabahan walaupun dalam hati membebel jugak.. mak mak la katakan.. membebel mana leh di pisahkan.. kah kah kah


Ohye.. semalam besday encik suami..

Kali ni tak boleh nak surprise apa2 sebab beliau ada di sisi je kan.. kalo hari keje lain la.. leh gak buat senyap2.. ni dah depan mata sbb hari weekend so planning tak menjadi..

Sambut besday dengan makan kat kenduri je semalam.. kuikuikui.. di sini dan di kesempatan ini aku nak buat ucapan utk beliau :

" Buat abg.. selamat ulang tahun yang ke 17.. ewahhh.. haha.. acah je.. selamat ulangtahun yg ke *** tettttt... semoga sentiasa bahagia, gembira di samping isteri tercinta iaitu aku sendiri,  di samping anak2.. 

Semoga Allah melindungi abg dalam Rahmat-Nya.. di berikan kesihatan yang baik.. di panjangkan umur dan di murahkan rezeki.. di tunaikan apa yg di hajati.. hajat yg elok2 je tau.. hajat yg lain aku flying kick kang.. kekeke.. **sempat lagi tu..

Macam biasa nak belikan hadiah tak tau nak kasi apa.. cukup la kasih sayang yg di beri.. kasih sayang yg takkan pernah pudar sampai bila2.. harap abg jugak ye.. lap yu forever .. ecewahhh ♡♡"

Aminn..



12 comments:

Nurzakiah Hanum said...

singgah ptg

IeRA said...

salam singgah..

mesti anak2 seronok kan

izzeyda said...

anak2 klu apa yg kita rancangkan tak menjadi mesti kuar mcm2 prangai kan.. apapun budak2 la paling seronok bab main2 nih..

Nurul said...

Comey betul si bayi mata bolats tu... ehehe...
Last2 main kat dalam rumah je ye...
jenuhlah mak bersilat nak mengemas... ^__^

Sheila Salim said...

Assalamualaikum kak ana. hahaha bertabah je mak ye. hehe baru nak tanya mana beli plastik hitam rupanya mak kreatif sendiri. ehhehe nice ~~~

Hasida Mohammed said...

Tumpang gembira dgn kehidupan n coretan Ana

IdaShazana said...

dah biasa tengok nureen mata beso. bila mata dia standard2 biasa je, nampak lain

Nani said...

sweetnya ucapan dia...en. suami tu baca tak blog ana nie..kang dia tak tau plak yg ana ada bagi ucapan romantik2 nihh...

Ila said...

Sweetnya ica pakai tudung....

Siti Fatimah said...

boleh aje kamu bagi anak anak main pasir dalam umah. kalau saya sorry, jgn nak mimpi. memang sangat sangat tabah bila part mengemas tu kan...




lily lotus said...

last2 lepak kat umah gak yg best hehe

Siti Khadijah said...

assalamualaikum..hai dear..salam perkenalan...i suka sgt baca blog u sb penuh dgn keriangan anak2...actualy i just nk opinion..i skg tgh preggy anak kedua..kali ni alahan teruk sgt smpai i melepet ket opis...u ade suggestion sb i tengok dah 4 anak u..sory to disturb...i dah ty ramai member blogger..kebanyakan member sume suh sabar... i just nk any information atau suggeston...tq ye

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...