NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Friday, April 11, 2014

MaiNaN BaRu

Sejak ada bayi ni aku lebih suka shopping online.. masa takde bayi pun sama.. hahaha.. asal nampak mende best2 je mulalah cek belen duit dalam akaun mebeng.. hahaha

Yelahhh.. kang duit tak cukup camne nak buat transaksi.. kuikuikui.. dulu2 nak shopping online takleh selalu sebab aku kan jarang ada kat umah.. dok hantar anak sekolah je kan.. pulak tu dulu sekolah jauh. 

Sekarang sekolah dah dekat dan boleh ulang alik umah je.. jadinya posmen datang hantar barang pun tak jadi masalah..

Baru2 ni aku belikan bebudak ni menan baru.. menan yg bagus utk merangsang otak diorang dan uji kreativiti diorang..

Tu pun beli selepas dapat kelulusan dari menteri kewangan.. maklumlah dia kan banker aku.. kihkihkih.. tambahan lak harga menan ni leh tahan jugak harganya.. fuhh..


Dah koyak baru ingat nak snap.. hahahahampehh..


Kinetic sand.. 

Pernah dengar tak nama menan ni..? Aku tau mende alah ni pun dari facebook.. pastu tetiba macam syokkk je menan ni.. laki aku pun kata macam menarikk je.. so jom beli..!!

 Harga aku beli rm210.. paling mahal pun org jual rm220.. harga2 tu dah termasuk postage.. kalau ada yg jual lg mahal pandai2 la buat pilihan yg terbaik..

Aku beli dari mudah.my je.. cari la rege yg murah sikit.. kekadang ada yg beza murah rm10.. so pepandai la cari seller yg boleh tawar menawar..

Sebab kalau tengok kat mudah.my harga memang diorang letak berbeza2.. kinetic sand ni ada di jual 1kg, 2kg dan 5kg.. aku beli 5kg terus.. puas hati.. rege memang aku negotiate dengan seller tu..

Nak tau camne main kinetic sand ni tengok je sini :



Lagi satu menan yg aku beli ialah bubber.. dia macam playdoh tapi lagi best dari playdoh..

Playdoh biasa tu kan cepat keras kalo terbiar lama kat luar.. pastu berbau.. lantai jd kotor dan melekit.. 

Tapi playdoh bubber ni lainnnn.. besttt.. lembuttt.. tak melekit.. takde bau.. senang nak bersihkan.. lantai tak kotor dan tak melekit2.. 

Yang paling penting takde toksin.. selamat utk budak2.. even kalo tertelan pun takpe.. just minum air banyak2.. tapi jangan ngengada sengaja nak telan lak.. lempang karang..

Cumanya make sure tangan kita tak basah atau terkena air masa nak main bubber ni.. kena pastikan tangan kering..

Dia ada macam2 kaler .. castle moulds di jual berasingan.. nak jimat beli set terus.. harga boleh survey kat mudah.my atau mana2 seller online yg jual..



Ni bubbernya.. 

Harga rm85 satu bekas.. dlm bekas ni ada 2 kaler berlainan.. boleh je kalo nak request kaler sama

Harga set combo : 2 bekas bubber + 1 castle moulds rm200




Bangun tido je cari bubber.. tiap kali masa lapang je main bubber.. bagus la sbb takdelah melekat dengan samsung tab aje..


Bagi acuan donut dengan acuan biskut lagi diorang suka main..


Lagi satu menan yg bagus untuk diorang ialah saidina.. leh mahirkan matematik namanya ni.. hehehe


Nampak tak aset dede beli.. 

Bangga gile dia dapat beli aset banyak dan kumpul duit banyak.. hahaha.. abah dia dgn kakak dia leh kalah lak main dengan dia.. mau tak bangga ni budak.. kekeke..


Nanti nak ajak main scrabble lak.. 


Nureen jadi penonton jelah.. hahaha




14 comments:

nor_farihan said...

mak aih kita yang besar gedabak ni pon tgok rasa teringin nak maen kekekeke :D

Allene said...

nureen tatap comel... ihihi

syalinda johari said...

nureenn...comelnyaa kamu ni...

Nurzakiah Hanum said...

SINGGAH PTG

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Menan yg budak2 suka Ana...mestilah syokkk main kan ;)

Ana Suzana said...

Ana dgn husband pun join main sama.. kihkihkih

Ferra Leza said...

hehehe... part paling menggelikan hati tgk gambar nureen sekali dgn statement nureen jadi penonton je lah... hahaha.. padahal lam ati dia tau la satu ari nanti.. siap laaa.. hahaha...

suhaila abdullah said...

kite pun ada beli kinetic sand tu untuk sensory sbb anak kite autisme.yg bubber tu mcm best la:))

Nazifatull nisaa said...

Hai kak Ana I'm your silent reader dri awal tau sebenarnya rindu nk baca keletah dede yg comel dan lawak hehe. Rindu jgk nk bca keletah ain dgn ica.

Siti Fatimah said...

bubber tu mcm best je. ye la kalau play doh kompom keras. rasa mcm rugi je beli sebab main kejap dah keras kan..

nanti nak gi mudah usha la kalau gini

Mohd Farhan said...

bubber ni yg lama..yang baru 7 0z dan 21 oz serta 28 oz untuk bubber smart shape.. boleh tengok kt sini

www.creativebrainy.com

anisrissa said...

saya ada jual kinetic sand..5 kg hanya rm 160 free postage

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.551817771585253.1073741922.311029585664074&type=1

jom beli :-)

Nazir Abd Samad said...

Klu sy beli 10 kg ble kurang lg x???utk bisness....

Nazir Abd Samad said...

Klu sy beli 10 kg ble kurang lg x???utk bisness....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...