NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Monday, February 10, 2014

NuReeN DaH 5 BuLaN

Alhamdulillah pejam celik pejam celik dah 5 bulan dah si bayi ni..  masih lagi menyusu badan sepenuhnya..


Makin hari makin best main dgn dia ni.. yelah.. dulu masa bayi sgt lagi mana dia reti main kann..

Sekarang ni pantang nampak muka aku je mesti senyumm.. muka2 yg familiar je yg dia mau senyum.. 


Tido pun senyum.. kekekke

Dengan org yg dia jarang nampak dan jumpa dia lambat sikit nak mesra alam.. dia ni tak macam maknya mesra alam sikit


Yang aku pasan tentang nureen ni dia sebijik ngikut peel kakak dia si Ain masa kecik.. 

Peel penakut org.. dia mudah nanges kalau di kelilingi dgn org yg dia tak kenal.. kalau di dokong lagi la dia nangess.. 

Sian mak aku dgn mertua aku, dia nak sgt main dgn nureen tp anak aku ni takmo lak.. grrrrr


" nureen demam ni.. nureen mkn ubat ye" kata ica.. kekekke


Mata tetap bolats bila tgk org.. mana2 je pegi mesti jd tumpuan tang mata dia tu.. kekeke



Si kakak yg sgt2 boleh di harap jaga adik dia.. asal aku bz masak je ain la yg tukang angkat dia.. 

Dokong je aku tak kasi lagi.. kusss semangat.. aku tak caya lagi kasi ain dokong nureen buat masa ni.. 






Baju lain seluar lain.. kekeke.. hantam sajalahhh..




Ginilah kalau dah kelam kabut hantar anak sekolah.. makan pun tak sempat.. hadap nasi dlm kete jelah.. sedap woo ayam penyettt.. muahahaha.. gelak jahat..


Terbeliak lagi sbb kena flash kamera.. 




3 dah anak daraku.. alololooo..


Muka hepi kalo jenjalan playground. . Tapi tak selalu pun bawak even depan umah aje punnn.. cuaca panas terik wooo..



Setia tunggu kakak dgn abg balik sekolah




Ni gambar latest.. rasanya tetiap hari nak snappp je gmbr bayi ni..

Sampai dah penuh memory hp aku gara2 penuh gambar bayi.. ish3x.. gmbr kemain belambak.. apdet blog pemalas.. kekekke

Skrg ni bayinya tgh tido sbb ptg td pi injek dia 5 bulan.. harap2 tak demam la dia.. dah la selsema lom baik2 lg..

Berat masa timbang td 5.8kg.. oklah tu kalo tengok kat graf dlm buku imunisasi.. lg sebulan je lagi leh try2 kasi mkn..

Dia ni mcm dah paham kot apa itu makan sbb bila tgk org mengunyah dia pun dok terkunyah2 sama..

Kunyah penumbok jelah ye nureen.. habit dia suka sgt isap penumbok.. apa je yg ada kat tgn semua dia sumbat dlm mulut..

Bahaya dia ni.. yg 3 org tu dulu masa kecik tak pulak mcm dia ni.. dia ni tudung aku pun dia sumbat dlm mulut.. mesti dia ni nanti spesis pemakan mcm maknya nanti.. kah kah kah

Dah.. malas nak citer panjang.. nak sambung wat keje umah.. huhuhu




13 comments:

Hasida Mohammed said...

Mghayati tulisan n gmbr2 ana..best best

Hasida Mohammed said...

Mghayati tulisan n gmbr2 ana..best best

Tengku Damia said...

Comelnya nurin.kalau baca blog ni mak dia busy lagi kalah dari orang keje opis.bravo mak.kita pun sama la : )

mazs mazlan said...

yeayy kak ana update gak.hehe..fhm bz ngn anak2 ..comel baby

Sheila Mutalib said...

Assalam k.ana.. dah dapat baby baru ye? lame nyer tak jumpe k.ana.. rase last time k.ana kawen.. bln 3 ni eba kawen, k.ana datang la.. boleh jumpe...kem salam kat mak ude tau...

Suliana said...

as salam kak ana! dah 5bln pun nureen. sebijik muka dede. hehe.. mana gmbo mak dia. hehe..

Joanna Yunus said...

suka bila tengok gambar2 baby ni kan sweet je nureen

wafaa mokhtar said...

comelnye nureeenn..geram tengak dia ni..kejap je dh besa ye..ica pon dh besa..rindu ica kecik2 dl la..hehehe

Allene said...

nureen..... bulat2 matanya...

syalinda johari said...

ya allah comelnya budak Nureen ni...mata bulat ...dagu dia pun comel..hehehee

wantie said...

part tido senyum tu yang gelihati tengok. haish.. menghayati tido betul dia yer

Cheritera Kami said...

wa pun dl time khaleef stil baby tiap hari amik gambar dia

Nurul said...

dah 5 bln nureen... comeyyy je tgk gambar2 dia... ^__^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...