NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Wednesday, September 16, 2009

WeeKenD Yg LaLu

Weekend sudah kami kuar utk shopping baju raya
Ni last minit punya persediaan..
Masing2 lom beli apa2 lg termasuk aku..

So kami decide utk ke one utama je sbb dkt dgn umah
Tp mak aihhhh..jem tak hengattt..
Tension woo..so kami cancel je dan terus ikut NKVE

Ikut highway tu sbb nak gi jenguk umah br kami
Dah makin byk gak perubahan..xpe..slow2..


Ni pandangan dr corner umah..
Tu supervisor yg monitor pekerja2 binaan
Kat tepi umah tu pergola sdg di siapkan

Kejap je gi tgk umah..
Sbb motif utama nak beli baju raya..huhuhu.
Sms Illa rerama tanya ttg alamanda
Just nak tau jem ke tak..hehehe..

Setelah bertanya beberapa org,
so kami decide gi alamanda je..x jem katanya

Alisya tido dan nenen je kejenya sepanjang pjlnn

Sampai je alamanda terus gi booking tmpt utk berbuka
Asalnya nak mkn kat chicken rice shop je
tp fully booked daaa..

So lps round2 ternmpk restoren ni..
Pestaim mkn kat sini..oklahh..not bad


Kami ambik tempat dlm bilik berekon
Nak lepak mkn kat luar camtu mcm xsesuai je
Kang anak2 tak keruan kepanasan..

Tu hubby dgn assistantnya slps buat tempahan

Pas booking kami merayau satu alamanda
Aku shopping dgn 3 budak ni
Hubby lak shopping sorg2..tak aci kan..huhuhu

Tp ku tak keseorangan..
pengsan woo kalo sorang2 shopping dgn 3 anak
Aku di temani 3 adik ku dan sorg anak buah
So terkawal sket keadaan masa tu..

Tup2 dah tiba waktu nak berbuka
Masing2 jln dgn lajunya gi restoren tu balik
Time utk melantak..hehehe..buruk tul perangai

Ain mkn kuih muih dulu..

Tu dia assistant2 ku..hehehe..
Korg nmpk tak 4 gelas tersusun tu
Sume air mata kucing tu haku yg punya...
Hausss wehh..lg2 nyusukan anak ni..

Ain dgn hubby mkn mee

Hafiz mkn nasi beriani..
Hafiz mkn dgn sopan hanya selama 10 minit je
Pastu di taburnya sume nasi tu mcm bg ayam mkn
Dia buat peel tu sbb dah ngantuk..sian dia penat

Penggemar mee dan pasta dia ni..

Huh tgkkkk....!!
ni budak asal aku nak mencekik je dia mesti nanges
Kacau daun betullah..time tulah nak nyusu bagai
huhuhuhu..sadisss..

Hubby ku ckp gi lah surau nyusukan dia
Uikk..tak kose makkk..surau jauh di bwh...
penat haku nak turun naik..mkn pun lom lg..br minum..
So jd derhaka jap..selamba je selak dan bf alisya

Mmg ramai woo org..tp oklah..
bkn anak aku je nanges....
anak org lain pun ramai gak nanges
Takdelah org pndg serong mcm kat one world hotel tu


So sementara alisya aku nyusukan,
Hafiz ambik alih stroller..tup2 lena budak tu..
Dah agak dah dia ngantuk..tu psl main2 time mkn


Pas nyusukan ku letak je alisya kat kusyen..
Dan aku smbg mkn balik..
Kol 8 pm kami beransur gi surau..solat..
Pastu smbg shopping..


Tgk la "bibik2" sementara aku..
sorg jg alisya..sorg dokong ain (ngengada nk dokong)
Dan sorg lg pi kejar hafiz yg berlari sana sini..

Bibik2 ni sume dpt upah beli baju yg depa nak
Oklah tu kan..hehehe..kuar dr alamanda kol 10 mlm..
Zasss terus balik..penat wooo..sib baik x jem..


3 comments:

eynda said...

Syoknyer ada pergola...kami masih blur nak buat apa kat rumah tu hihi...

liana said...

eee geramnya tgk lengan alisya.. rasa nk geget2 jer

aNa SuZaNa said...

kak eynda..
apa lagik, belilah buku landskap mulai sekarang..umah akak lg cantek..huhuhu..lupa pulak..brp bilik ye umah akak..?tp master bed akak besttt..dah siap jakuzi..bilik air kami nak taruk jakuzi pun x muat..huhuhu..



kak liana..
batal pose kang geget2 nih..hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...