NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Tuesday, September 29, 2009

Satu HaRi SeBeLuM RaYa

Entry yg ni xde gambar..
Ohye, kami sampai kulai kol 3.30 pg sabtu
Bertolak dr rumah jumaat jam 11.30 mlm

Konon2 nak lyn nur kasih dulu mlm tu
Tp lgsg xleh fokus pd cite tu sbb bz kemas2 brg
Nanti senang2 nak lyn balik ulangan kat website tv3

Sampai je umah kulai terus tidurkan anak2 dulu
Mujur masing2 smbg tido..kepenatan agaknya
Alhamdulillah jugak sbb highway xsesak sgt

Pas je anak2 tido terus sahur..
Tak larat nak bgn sahur kol 5 pg..so sahur awal2
pas sahur terus tidoooo..bgn subuh kol 6.30 pg

Dan bermulalah aktiviti sibuk di dapur bg yg perempuan
dr pg sampai mlm adaaa je benda nak di buat
mil jd tukang masak, yg lain2 siapkan bhn2 je

Menu raya thn ni sama mcm thn2 sudah
Ada ketupat, nasi impit, rendang daging, ayam msk kicap,
ayam msk merah, kari daging dan serunding
Sume sedap2..aku xdpt tlg sgt kat dapur, bz jg anak2..

Raya thn ni kami xde bakar mercun mahu pun bunga api
Biasanya laki ku hantu mercun..tp thn ni insaf kejap kot
So mlm raya kami sunyi sepi je..bz lyn tv je le..hihi..

Adik beradik hubby ada 8 org je..
tp bila berkumpul sume sekali penuh umah mil ku
x cukup bilik nak tido..total sume 50 org termasuk mil..
tp aku setiap kali raya tido bilik mil ku
dpt lynn istimewa sket..hihihi..

Mlm nak raya tu kan korang,
Aku merajuk dgn hubby aku..
Gara2 dia bercadang nak balik kmpg aku raya ke 4 atau 5
wahhh..terkejut tawwww..mulalah nak nanges...huhuhuhu

Hubby ckp dia cuti seminggu,
so apa slhnya raya ke 4 atau 5 br balik skinchan
Mmg la xde apa yg slh..tapiii..sedih la sket kan
Sbb time tu sume adik badek dah balik tmpt masing2
Kiranya x meriah la dah..

Sbb bg aku raya pertama hingga ketiga di kira best lg
pastu raya keempat dan seterusnya dah mcm biasa2 je
Tu pd akulah kan..hihihi..

Dan mlm sblm raya tu aku dgn hubby x bertegur sapa..
Wahhh...baik sungguh perangai aku kan..
Tak sangka mlm nak raya mood jd camtu..huhuhu..


p/s : bersambunggg..hihihi


4 comments:

Mr. and Mrs. Mokhsin said...

laa...dah habis ke citer nyer? gitu jer? tader sambungan? heheeheh.....

aNa SuZaNa said...

ada sambungannye kak..tp kan ikut tajuk entru dulu..ehehehehe

liana said...

gaduh manja2 sethn sekali kekek

aNa SuZaNa said...

gaduh x kena time la kak..huhuhu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...