NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Wednesday, April 24, 2013

WaRded @ HoSPiTaL

Salam semua.. bersiaran langsung dari hospital nampaknya kali ni.. betul la kata org,  peknen ni tak sama ragamnya dgn yg sebelum2 ni.. takpe, dugaan Allah bagi.. redha je..

Saje apdet sbb kang mak abah dgn adik beradik yg lain tertanya2 khabar berita.. yelahkan, nak melawat tak boleh sbb hari keje.. jauh dah satu hal..

So bila aku apdet dapat gak le abg aku bacakan belog aku utk mak abah kat kampung.. hehehe..

Citernye gini.. semalam sakit dada kanan aku makin menjadi2.. batuk terasa perittt sgt2.. sakitttt sgt2 dada ni tiap kali batuk, nguap, bersin, mengiring..

Sampaikan nanges2 menahan sakit punya pasal.. dah berhari2 aku tahan gak benonye.. tp aku masih bertabah je masa tu..

Maklumlah kan aritu dah buat check up.. so ubat masih ada lg, tp bila kesihatan aku masih tak improve makanya encik suami mintak aku call hospital buat appointment lg sekali..

Sepatutnya sabtu td kitorang patut jumpa doktor utk buat follow up kali kedua.. tapi masa tu malas lak sbb maklumlah weekend kan hari yg di tunggu2.. so bermalas2an la hari tu.. 

Tapi hari sabtu tu jugak aku ambik kesempatan kemas umah sama2 dgn encik suami... agaknya sbb byk sgt wat keje tetiba je napas aku tercungap2 dah mcm org semput..

Start malam tu aku flat.. encik suami ambik alih tugasan mengemas umah bagai.. aku berehat je atas katil.. nebulizer pun buat setiap 6 jam..

Aku ingatkan esoknya akan okey sikit la kan.. tapi makin tak okey pulak.. huhuhu.. dlm tak okey2 pun aku sempat gak masak lauk pauk.. siap masak sup ekor lagi.. hehehe

Memandangkan aku lembikkk je ahad tu, encik suami mintak aku tanyakan anak buah aku yg tgh cuti semester panjang kot2 dia leh temankan aku dan bantu aku kat umah..

Maka aku pun call la kakak aku bgtau yg aku nak pinjam anak dia buat sementara waktu.. kakak aku izinkan sbb dia memang dah tau keadaan aku.. huhuhu

Masuk hari Isnin lak aku makin bertambah sesak napas.. batuk makin menjadi2.. padahal minum ais pun tak.. hubby dah gi keje.. ain lak aku terpaksa mintak adik lelaki aku tlg jemput dari sekolah.. 

Yang sekolah tadika terpaksa aku cutikan jap.. sms teacher diorang siap2.. mekasih teacher Aniza sbb memahami.. sob sob sob

Appointment aku utk berjumpa doktor pakar adalah hari selasa.. lepas ain pegi sekolah kebangsaan aku dgn hubby pun pegi ke spital tengahari tu..

Ica dgn apis lak anak buah aku tlg jagakan kat umah.. maknanya cuti lagi la anak aku hari selasa tu.. hehehe

Yelahkan,  takkan aku nak drive sendiri gi spital.. dgn condition aku yg mcm ni aku memang tak mampu nak bawak kete sbb tiap kali aku pusing steering kete aku akan jerit2 cakap adoiii sakitnyee.. 

Sakit tulang rusuk kanan menyebabkan tgn kanan aku effect sekali.. huhuhu... sabarrr.. dugaann..


Appointment aku dgn doktor Daniel KC Lee pukul 2.30 ptg..

Check BP pastu cek demam ke tak.. BP tu bkn stesyen minyak tau.. tu cek blood pressure.. ngeee.. pastu cek pernapasan lak.. giler byk kahak terasa kat dada masa ni..


Lepas cek itu ini bagai dan ini lah hasilnya.. ni semua permintaan encik suami gak sbb dia risaukan aku sgt2..

Dia rela aku warded sbb at least kat spital aku terjaga sikit.. ambik ubat pun teratur.. kalau kat umah kadang2 tak sempat sgt.. asyik lari timing aje..

Tapi aku tak warded terus.. aku balik umah dulu sbb ain kan sekolah lagi.. lagipun baju2 tak kemas lg utk di angkut kat spital.. anak2 memang aku angkut sekali.. 

Terpaksa cutikan semua dari sekolah.. surat kebenaran dari pihak spital pun dah dapat.. so lepas settle urusan kat spital kami pun balik la dulu..

Tunggu ain balik sekolah ptg tu.. sementara tu aku kemas2 apa2 yg perlu di bawak.. toto, selimut, bantal semua aku bawak.. dah mcm nak berpicnic lak.. hehhehe..

Ohye, mekasih kat kak eynda yg tolong tumpangkan ain balik sekolah dan hantar kat area rumah.. untung dapat kwn mcm ni..  mekasih ye kak.. huhuhu..

Di sebabkan check in perlu di buat sebelum kol 9 malam, makanya lepas maghrib kitorang terus bertolak gi spital.. anak buah aku pun ikut sekali..

Sepanjang perjalanan memang hujann je.. banyak kali jumpa org eksiden depan mata.. mujur sempat gak sampai spital sebelum kol 9..


Sampai2 aku terus gi check in dulu kat kaunter pendaftaran..

Pastu terus masuk wad yg dah di booking siap2.. brg2 yg byk tu semuanya bell boy yg tolong bawakkan..

Kitorang sempat call restoren nasi arab yg berhampiran lagi supaya buat delivery ke spital.. lapo wooo.. lom makan nasi lagi..


Masuk je bilik terus kena pakai tag ni.. lama dah tak pakai tag macam ni.. last pakai masa bersalinkan ica.. 

Malam td jugak diorang terus wat treatment.. buat nebulizer bagai.. sampai kol 12 malam baru diorang tak kacau dah.. so boleh la membuta..


Wad aku.. sebelah katil tu dah bentang toto siap2.. mintak extra bantal dgn blanket sbb aku bwk 2 bantal je..


Sempat layan masterchef kejap tapi tak berapa fokus sbb sibuk dgn treatment masa ni.. sape yg tersingkir pun tak tau..



Bilik air yg luas.. 

Tub mandi tulah yg buat anak2 aku lg seronok.. dia ingat bercuti ke hape.. tak sabar2 nak mandi rendam katanya.. cettt..



Toiletries..


Ruang tamu..


Bilik encik suami yg terletak sebelah ruang tamu.. encik suami tido dengan apis.. yg lain2 semua sebilik dgn aku..

Alhamdulillah memang selesa.. encik suami memang nak kasi aku rest cukup2 kat sini.. kalau kat umah asyik wat keje non stop je..

Kat sini tak perlu risau nak basuh pinggan ke, nak cuci baju kotor ke, nak iron baju keje dgn baju sekolah anak2 ke.. memang kat sini rest aje kejenye..

Mekasih abg.. harap cepat la sembuhnya dan boleh balik umah cepat.. mekasih jugak buat kawan2 dan Keluarga yg mendoakan.. korang memang baik.. 

Harap baby dalam kandungan ni pun sihat walafiat hendaknya.. okeylah.. panjang lebar dah bercerita ni.. nak rehat jap.. tataa korang..




45 comments:

-iLLa- said...

get well soon ana....

Nurul Ain said...

ikut cakap suami..rest betul2..selamat ni kan buat keje non-stop.take care ye Ana

Ibu Lala said...

Moga cepat sembuh ye. Amboi bilik kat sepital tu dah mcm bilik hotel. Tgk bilik air pun dah tau. Haptl mana ek?

shaz mizah said...

kesiannya kak ana.. Moga cepat sembuh.. :)

irmafittaputri said...

get well soon ana & baby

nurbijen said...

speed recovery yea... rest cukup2

ceywie said...

semoga cepat sihat ana.

yOn nOy said...

Semoga cepat sembuh..
Rest secukup2nya...

iza.rahman said...

get well soon ye kak ;)
saya doakan akak cepat sembuh, Ameen

amirah said...

get well soon n take care

Puteri Satu said...

aduhai.. cepat baik ye Na... akak rindukan entry masak2 ana....

its me said...

get well soon kak..take a gud care of urself...:)

Yong Is My Name said...

My dear Anna,

take care & hope you feel better soon.

xOxo Cik Yong

Imani Iwani said...

moga kak ana cpt sembuh..amin ;)

*cik cempaka* said...

sabarlah ye k'ana..ujian tuhan kt ni redha je...semoga cepat sembuh yer...sayang k'ana jugak...

Hasida Mohammed said...

Pgalaman hidup akk ada 3penyakit yg susah nk baik iaitu batuk, selsema n gatal kulit...semoga Ana cepat sembuh ye

Allene said...

get well soon kak ana...

Juju said...

Semoga cepat sembuh ana.

Mamasya said...

Moga Ana cepat semboh..

syalinda johari said...

moga cepat sembuh tau..aminn..dugaan anak ke4 neh.. cantiknya wad tu

ADEEYA said...

Get well soon Kak Suzana..

adarnadzmie said...

moga ana sembuh cepat... take care...:)

ixa damia said...

tc ana,smoga cepat sembuh..:)

ZarinAziz said...

moga cepat sihat..rehat cukup2 ye:)

izzeyda said...

smoga ana cepat sembuh.. rehat secukupnya kat sini.. take care tau.. cantik betul wad nih mcm hotel plak.. mmg selesa la berkampung ramai2 sekeluarga..

Saya Punye said...

get well soon kak.. rehat secukup2nya..

fairus mohamad noor said...

MOGA ANA CPT SEMBUH YE..SEBAYA RUPANYA KITA NI..HEEE

*∽ IZAN ∽* said...

Get well soon Ana. rehat cukup2 kat sini yek maklumla badan tu bawak satu lagi nyawa.. take care :)

Sya_Merpati Putih 88 said...

semoga kak ana cepat sembuh...:)
jaga keishatan n diri baik2...:)

♥ dak pink said...

Semoga cepat sembuh ye.

Daa J said...

get well soon sis.....

Ummu Syifa said...

SUBHANALLAH...kak..ni spital ke hotel..best nyer spital gini..lau leh, hari2 masuk spital pn xpe..sume anak beranak berkmpung kt stu..selesanye..lawak la akk ni, siap nk tau lg sape master chef terkluar..hahaha..apepun, mg akk lbih kuat, sihat dan cpat sembuh yer..amiin..

mamabeauty said...

take care semoga cepat sembuh.. patutla blog sunyi

Chinta Safia said...

semoga cepat sembuh..

Chinta Safia said...

semoga cepat sembuh..

CeqGu said...

lama tak singgah sini... harap2 ana dah sembuh dan segar burger :).....betul la orang kata ward kat prince court ni macam hotel....next time nak bersalin kat sini lah ...hihi

Rinah said...

take care.. moga cepat sembuh..

far_m!ey said...

Saya blogger baru..
Lau ada masa jenguklah..
fatinpunyercerita.blogspot.com
get well soon

MIYAMIENATASHA said...

masuk ward la yg paling x suker uhuhuhu...

Nurul said...

Semoga cepat sembuh... Dgr cakap suami tu, rest cukup2 yer... :)

nuraida said...

Cepat2 sembuh kak ana.aida pun pernah masuk ward masa pregnant.tp happy je sebab aida dpt rehat.betullh tindakan husband akak tu...semoga cepat sembuh dan positifkan diri selalu.

JomCariHartanah said...

Salam, cuba lawat blog nie, mungkin dapat membantu, insyaallah

http://buahatikusayang.blogspot.com/

RJ said...

k.ana, i've been ur silent reader for some time already..curious nyer ape jadi ngan akak? is everything ok? get well soon yea..

Ibu Lala said...

Sepital
Mcm hotel. Get well
Soon ye.

QasehnyaRania said...

patut la anak2 sonok gaya mcm nak bercuti..hihi

jaga diri ye :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...