NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Friday, April 19, 2013

SeBuLaN MeNyePi

Salam jumaat.. hari jumaat adalah hari yg aku nanti2kan setiap minggu.. bkn aku sorang je kott, korang pun sama kann.. ngehehhe..

Buat kawan2 yg selalu jenguk belog aku tp masih jugak tak abis2 psl entry tuntut duit mekasih aku ucapkan..

 Sbbnya korang tak jemu2 jenguk belog walaupun akhirnya hampa sbb entry tuuu gak yg muncul.. ekekeke... meh cepuk aku mehh.. 

Sebenarnya byk yg aku lalui dalam sebulan tak berhapdet ni.. sampai le skrg ni.. tp tu nanti aku story ye.. 

Arini ni dan di saat ini aku nak citer psl anak sulong aku si ain tu je.. hari ni dia hampir2 tak pegi sekolah sbb balik dari sekolah kafa pg tadi dia ngadu2 sakit perut..

Aku tanya nape? Kawan tumbuk perut ke? Hahaha soalan tak agak2.. almaklumlah skrg kan sibuk pasal hal kes buli kat sekolah.. mau tak risau kann..

Ain cakap mana de kawan tumbuk.. dia kata tetiba je perut dia sakit sgt2.. sambil bercerita sambil terbongkok2 ain menahan perut yg sakit..

Kakak nak berak ke? Soal ku lagi... haha.. anak sakit tapi byk pulak yg aku soal.. last2 aku cakap pi baring kat sofa bawah dulu sbb aku nak mandikan ica dgn apis jap.. kang pastu baru gi klinik..

Ain pun gi la berehat sementara tunggu kitorang bersiap2.. dalam dok bersiap2 tu aku teringat ada ubat sakit perut/angin kat dlm peti ais.. sbb bln 2 tu hari ain pun kena sakit perut yg sama..

Terus paksa ain makan ubat.. melalak2 la kawan tu sbb dia memang tak suka mkn ubat.. demam/sakit macam mana pun dia mmg tak suka telan ubat..

Tu yg kalau demam panas tu aku just masukkan ubat melalui punggung tu.. ewahhh.. sopan lak ayat aku.. muehehehe.. tu jelah satu2nya ubat yg ain leh terima..

Tapi tengahari tadi memang gaduh sakan le dgn aku sbb aku jenis paksa abis2an suruh dia mkn gak ubat.. tapi ain berkeras gak takmo makan.. memang perang mulut la kejap..

Last2 aku cakap kalau taknak mkn gak ubat sila duduk umah sorang2 sbb aku nak pi hantar yg lain gi sekolah.. aku ugut benonye tu.. aku ni mulut je bising tapi tak la mendatangkan kecederaan pun kan.. hahaha

Akhirnya selepas di ugut baru dia makan gak ubat dalam keadaan terpaksa.. mujur dia tak muntahkan balik ubat tu..

Tulahhh, pujuk baik2 lemah lembut takmo dengarrr.. nak kena kuatkan volume baru mau ikut perintah.. jgn jiran sebelah dengar sudahh.. kikiki..

Lepas makan ubat aku pun bawak anak2 aku makan nasi feveret diorang.. yg apis dgn ica bkn main banyak lg makan sbb takut kena paksa makan ubat gak kalo tak dengar cakap.. hahaha

Dalam diam2 rupanya  ain sempat curi2 masa tulis surat utk aku.. ain memang jenis suka luahkan perasaan dia kat surat atau kertas2..


Sebelum gi sekolah dia passing kad yg dia buat utk aku..



Ni isi dalam surat.. hehehe.. ye kakak,  mak maafkan..



Moga ain jadi kakak yg baik.. pandai jaga adik2, jd anak yg dengar cakap mak abah.. 

Eh lupa nak bgtau pas makan tengahari tadi kitorang tak jadi pegi klinik sbb ain kata perut dia dah tak sakit dah.. tu yg dia gi sekolah gak td..

Tapi aku sapukan minyak panas siap2 kat perut dia.. siap pesan lg suruh bgtau cikgu kalau tetiba sakit tu dtg balik.. harap2 ain okey je sepanjang hari ni.. 

Dah tu je nak citer.. nanti aku sambung lg.. ni isi masa sambil lepak dlm kete je ni..




26 comments:

Syue Mustafa said...

Sweetnya Ain, siap bagi kad lagi.

mama maman aka yana said...

mmg lama betul tak berupdate.. hehe

pandai kakak layan adik yer..:)

Sheila Salim said...

Assalamualaikum kak, alahhai comelnya kak ain ni. pandai dia amik hati mak dia. hehe, kak jaga kesihatan elok2 tau. dah bape bulan kandungan ek? heeee

Puteri Satu said...

lama tak tengok ain.. makin cantik plak si ain..hehehhe.. dah anak dara daaa..kan...

Linda said...

sweetnyaaaaa Ain dan Ica ni :-)Sejuk hati tengok dorang...

UniMeOw said...

alahai romantiknya ain..
uni yg baca surat dia tu pon dah rasa nak nangis..terharu..sob3..

(over2!haha..)

mamaamni.blogspot.com said...

Trubat sikit tgk bebel ana..

ceywie said...
This comment has been removed by the author.
ceywie said...

budak2 sekarang ni suka luah2 perasaan mcm ni kan. terharu bila anak tulis mcm tu. ;-)

syalinda johari said...

alahai..sweetnyaaa Ain..siap buat2 kad mintak maaf lagi....hehehee

Nur Honey said...

sooo sweet. insyaallah jadi anak solehah. rasa sebak lak saya baca love letter dia

Zee Suhaini said...

comey sungguh gurl 2 bradik ni..sejuk hati bila dapat kad tu..

izzeyda said...

hehehe..anak yg sulung pun suka tulis atas kertas @ letak dalam reminder hp.. slalu tulis izzat sayang ibu @ sayang ibu dari izzat..kalau yg dia tulis dalam kertas, siap suruh simpan lagi..

Allene said...

sopanya ain.. siap bg kad lagi...

MAY said...

Bijaknye ain..;)

izaFiza said...

surat bentuk hati..sweetnya =)

Kelly Divine said...

Australia has much to offer to the world. family first have become one of the most stable and prosperous nations on earth, but with privilege comes responsibility and the way family first rise to meet these responsibilities will ultimately determine if family first truly are a great nation.

Ana Suzana said...

Syue..
Kami laki bini selalu dpt surat/kad ucapan dr ain.. hehehe

Ana Suzana said...

Yana..
Lama tak berapdet tp bersebab la kan.. hehehe.. ain pandai jaga adik2 dia dan pandai jugak carik pasal dgn adik2 dia.. kekeke

Ana Suzana said...

Sheila..
Alhamdulillah kandungan dah 4 bulan.. =)

Ana Suzana said...

Puteri satu..
Haah.. dah 7 tahun kann.. pastu tu hari dia ada mention kawan dgn lelaki dlm kelas tak salah kan mak.. bercinta je yg salah kan mak.. hahaha

Ana Suzana said...

Ape jelah si kelly divine ni merepek kat komen ni haa.. kikiki

Sya_Merpati Putih 88 said...

semoga kak ana & family sihat sentiasa..
sy doakan anak2 akak kembali sihat & ceria...:)
sweet nya ain..:)
dulu2 mase kecik2 sy pun suka tulis2 dekat kertas macam tue then bagi dekat mak...ehehe..;)

Adnazthie said...

Tersentuh hati...

Ferry Ferdian said...

Assalamu'alaikum salam kenal dari Ferry, saya senang melihat foto-foto keliling dunianya :D Saya sangat berharap bisa seperti kalian, pacar saya orang Hungary, dan kami masih belum bisa bertemu, tapi 2 tahun kami bersama dg komitmen yg kuat. #Curcol hehe
Tolong mampir di blog saya Real Story LDR

QasehnyaRania said...

comey2 anak akak..

semoga mereka menjadi anak solehah..aamiin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...