NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Wednesday, November 19, 2008

Lepak Day @ KLCC..

Hari ni tetiba je nak pi KLCC..
Memula tak terfikir pun..
Pas hubby gi keje terus dpt idea nak merayap..
Alahh..bkn selalu sgt ku kuar tanpa hubby..
95 % ku byk jln2 dgn hubby dan lg 5 % ku kuar tanpa hubby..
Setakat kedai2 dpn umah tu tak yah kira la ekk..Ekekeke..

Pas dtg je idea nak pi klcc,
Terus call hubby..
Memula hubby berat je nak izinkan..yele..dgn musim hujannya..
Pastu dgn nak naik teksinya..dgn budak 2 org ni lg..
Ku ckp la adik ppuan ku temankan..
Sementara dia ada kat KL leh dia teman ku jln2..
Pasni dia smbung bljr xde org nak teman..

Mudah sikit kuar dgn ditemani adik..
Leh dia handle sorang, aku handle sorg..
Bwk buggy satu je..gilir2 dok lam tu..
Tp ain yg paling byk dok lam tu sbb hafiz suka di dokong..
Gi klcc naik teksi aje..kena byr tambang rm16..ok la..janji smpai..
Rugi pulak tak bwk kamera..
Kalo x leh gak tepek pic kat sini..

Klcc punyalah ramai oranggg..
Cuti sekolah punya penangan..
Nak mkn pun ssh nak cari tempat duduk..
Masa berbaris kat KFC lg lah lama..
Pnjg gile barisan..Tp ku terpaksa berbaris jugak.
Ain nak nugget dgn fries dan hafiz ku bg kentang putar..

Pas 2 jam pusing2 klcc terus gi Ampang Park..
Kecewa xdpt cari twin stroller kat mothercare klcc punya psl..
Gi ampang park naik Putra LRT..dah 2 thn xnaik LRT..huhuhu
Tp mak aihh..kemudahan kat stesyen xbagus langsung..
Xde jln nak tolak stroller..
Terpaksa ku dokong ain dan sebelah tgn lg ku angkat buggy..
Sib baik ada adik aku..dia yg dokong hafiz..

Kat ampang park gi borong baju kat first lady..
Borong konon..ekekeke..pdhal beli selai dua je..hihihihi..
Pas tu ajak adik mkn kat Manhattan Fish Market..
Adik ku xnak pulak..cehhh..
Last2 gi minum kat Oldtown je..
Pekena air coke dgn roti bakar..

Pas selesai isi perut kami gi cari teksi..
Dlm 5 bijik teksi yg berbaris tunggu kastemer,
Sorg pun xsudi nak hantar kami balik Sri Damansara..
Alasan "JEM"..huhuhu..mmg pun kawasan situ jem kalo time abis opis hour..
Hujan lebat gile time tu..tak sanggup nak naik kenderaan awam lain..
Ku tanya balik pada pemandu teksi (melayu)td..siap merayu lg..
Bkn apa..nak balik cpt..anak2 dah ngantuk..dgn hujan lebatnya lg..
Ku offer byrn tambang rm40..terus dia setuju..
Dlm fikiran nak balik dah..xkisahlah kene byr rm40..janji cpt smpai umah..

Tp mamat tu tetap guna meter..
Bagus dia nih..jujur..tp risau masa dia bawak kete..
Tersengguk2 kepala menahan ngantuk..
Hujan2 kan ngantuk..Cuak gile tgk mamat tu memandu camtu..
Sib baik slmt smpai..sempat mengharung jem selama 10 minit
Gara2 ada lori rosak tgh jalan..
Smpai je dpn lif umah ku tgk meter RM41.90..
Tp dia mintak RM40 je..

Jauh beza kan rege tambang masa pegi dgn balik..
Sbb ikut jln yg berlainan..
Masa balik pemandu teksi tu ikut jalan jauh..
Alhamdulillah selamat smpai umah..
Terus mandikan budak2 dan masak utk dinner..
Abis dah citer..hihihi..

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...