NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Thursday, November 06, 2008

DiaLoG..

Babak Pertama :

Setiap pg ketika ain bgn tidur...


Ain : Mak..abah mana ?? Laptop je ada, abah xde..

Aku : Abah gi keje..nanti mlm abah balik la..

Ain : Abah ni asyik xde kat umah je..gi keje pastu balik umah cantek (umah yg kami duduk ni),tido pastu gi keje balik..

Aku :(cuma ketawa je bila dia ckp camtu..petah tul budak ni bercakap)



Babak Kedua :

Ketika hafiz bgn pg nanges nak susu..


Ain : Adik jgn nanges..nanti abah dtg ambik kita ye..pastu jln2..nak takk..??

Hafiz :(Terus benti nanges dan bercakap guna bahasa dia) Dede dede dede..

Ain : Kakak nyanyi utk adik ye...( terus nyanyi tepuk amai2 sampai habis)



Babak Ketiga :

Ketika kat area parking smlm masa nak gi kedai..hujan masa tu..


Ain : Mak..teponkan abah..nak ckp dgn abah..

Aku : Yelah..tp ain ckp dgn abah je ye..mak dgr je..

Ain : Ok..

Aku dail no hubby dan pasang loudspeaker..

Ain : Hello..abahhh..hari hujan..camne nak gi kedai..mak nak beli ikan, ayam dgn sayur..nanti ain demam kene hujan..

Hubby : Hujan ke..cakap kat mak tak payah pegi kedai..balik je..nanti tak hujan baru gi kedai balik ye..

Ain : Ok..babai abah..nanti abah balik ye..Muahhhs..(smbil buat flying kiss)

Hubby : Ok..Muahss..



Babak Empat :

Waktu lps maghrib dan aku tgh siapkan dinner..


Ain : Mak nak tepon abah..nak ckp dgn abah..

Aku : Ok..(aku dailkan dan psg loudspeaker mcm biasa)

Ain : Hello..abahhh..

Hubby : Ye..ain buat apa..

Ain : Abah balik cpt..ain nak makan sama2 dgn abah..ain lapar...ain nak mkn dgn abah..

Hubby : Kalau ain lapar ain mkn dulu..abah balik kejap lg ye..

Ain : Tak nak..ain nak mkn dgn abah..

Hubby : Ok..abah balik skrg ye..tunggu tau..

10 comments:

Kimo said...

alahai...
comel jer ain nak makan ngan abah dia...

rizan&suzana said...

dia mmg camtu..tp make sure abah dia balik awal la..kalo lmbt ana paksa mkn je dulu.

|| syazwaniadnan || said...

anak abah yee.. hehe
salam kenal kak.
jumpe blog akk kt FnR Cari.com. hehe :D

rizan&suzana said...

mekasih syazwani sbb sudi bertandang kat blog akak..

alamaktuan / meabadi said...

amboi.....ain...keletah jugak yer..hari tu masa jumpa senyap aje....syahdu plak baca dialog dia...pandai....boleh buat iklan..hihihih

alamaktuan / meabadi said...

amboi.....ain...keletah jugak yer..hari tu masa jumpa senyap aje....syahdu plak baca dialog dia...pandai....boleh buat iklan..hihihih

rizan&suzana said...

ain mmg keletah ME bila berckp..
cam budak besar je dia sembang dgn kitorg..

MAMAMENCAH said...

ohh so sweet! mcm nk merembess air mata akak baca dialog2 si ain. mcm rindu sgt kat abah dia...

rizan&suzana said...

ain mmg anak abah...dia mmg hari2 akan tanya benda yg sama ttg abah dia..sllu mintak tepon abah dia..

Sue*suriyati said...

ain mmg bijak...:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...