NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Monday, December 23, 2013

aNNiVeRSaRy @ HaRd RoCk HoTeL

Lama betul aku biar blog aku tak berapdet.. siyess aku bz wehh.. bz urusan rumahtangga dan anak2..

Maklumlah anak2 aku yg tadika tu kan dah pindah sekolah.. apis lak nak darjah 1 thn depan.. 

Tu yg bz sgt2 tu.. nampak gayanya dah jarang la aku lepak mutiara damansara mcm dedulu.. dok la dendiam kat shah alam.. 

Eh jap .. nak minum jap.. haus lak time nak menaip entry ni.. kekekek.. jap ehh.. ** okey dah minum.. hehehe

Dalam entry ni aku nak sambung citer bab anniversary yg lalu.. dah nak sebulan berlalu baru nak citer.. basi dah kott..

Kitorang bertolak ke penang lepas zohor.. agak lambat gak arr gerak sbb encik suami pegi servis kete kot.. pastu dia gi singgah kedai baby kat kota damansara..

Aku dgn anak2 kat umah bersiap2.. kemas rumah bersih2 sbb nak tinggalkan 4 hari kann.. anak2 lak mmg taktau pun nak gi holiday masa tu..

Saje aku nak kasi surprise.. anniversary kali ni sambut dgn besday apis sekali.. ni jelah percutian hujung tahun kitorang..

Tak dapek le nak gi travel jauh2 sbb baby kecik lagi.. penang pun kira jauh gak tu.. hihihi.. 

Masa dalam perjalanan ke penang kami hampir2 accident tau gara2 tetiba kete kancil dari lorong tgh masuk ke lorong kanan tanpa signal.. 

Hampir2 nak sondol kete tu dari belakang.. terpaksa brek emergency sikit.. Alhamdulillah masih di panjangkan umur.. encik suami lak kasi hon yg sgt panjang pada kete kancil tu..

Jalan clear kottt yg kau tetiba nak masuk lorong kanan tu dah kenapa.. ish3x.. detik mencemaskan sungguh.. 

Di pendekkan citer kami sampai kat hotel dalam kol 5 lebih.. hujan renyai2 masa tu.. pas dah check in bagai sesi punggah dan susun brg lak dlm bilik..

Tapi akibat terpandang makanan yg ada atas meja makanya brg2 lantak pi dulu.. aku nak snap jap gambo2 sebelum lunyai anak aku kejekan.. hehehe


Bertabah jelah ye anak2.. 

Mak korang ni sibuk nak snap gambo.. so tgk jelah mknn tu dulu ye sampai la mak kata boleh makan.. kahkahkah


Menarik takkkk.. sedapppp


Utk kami laki bini


Utk apis.. 


Stoberi dgn marshmallow celup coklat.. perghhhh..


Ruang tamu dan ruang mkn


Ruang tamu dari sudut lain




Dapur.. leh masak2 kalo mau.. tapi dah namanya bercuti so cuti la masak.. hahahha




Peti ais yg penuh dgn air.. complimentary tau.. hari2 diorang refill

Memandangkan kitorang dah ada pengalaman dok kat hotel ni, so aku pun hari2 dok clearkan semua air dlm peti ais tu..

Masuk dalam beg kertas dan simpan.. kang nanti diorg datang refill penuh2 lagi.. hasilnya kitorang dapat bawak balik lebih 50 tin air.. kahkahkah

Kitorang bayar kotttt.. dah complimentary kenalah manfaatkan.. dulu masa first time dok bilik ni kami biar je baki air tin tu.. sekalinya staff hotel tu tanya taknak bwk balik ke sbb semua tu free.. 

Dan skrg takyah la korang nak suruh2 dah sbb dah tau kann.. meriah peti ais umah aku pastu.. hahhaha


Pas snap2 gambar kat luar aku snap gambar bilik lak.. 

Tup2 ternampak sesuatu kat katil.. eh ehhh.. apa tuuuu.. dah senyum lebar dah masa ni..



Oooo ada bunga dgn kek rupanya.. ♥♥


Kek tiramisu..

Masa aku pos gambar kek ni kat fesbuk ada yg teka aku buat sendiri kek ni.. kejadahnya aku tulis nama sendiri atas kek tu.. malu kottt.. kekkeke.. 

So terjawab la sudah sape yg buat kek ni.. muahahhaha.. gelak jahat jap..


Snap gambo bilik air lak..


Yg bulat hujung sekali tu tub mandi tau.. anak2 aku suka betul berendam air suam dlm tu..


Ni bilik kedua..


Nampak tak ada mesin kat tepi katil tu..


Ni la mendenye.. seketul bayi kat situ.. ni hasil rembatan encik suami kat kedai baby.. lain yg nak di beli lain yg di rembatnya..

Dia kata syok betul kat kedai baby tu.. rambang mata di buatnya.. tu pun siap nak beli katil baru ica lak masa tu.. aku cakap nanti2 la.. kang lambat nak gerak gi penang..  hahahah..


Bilik air .. tengok gambar pun dah tau bilik air kan.. takkan meja makan lak..


Bilik yg kami duduk ni ada 2 bilik 3 bilik air.. sgt selesa kalo dtg dgn family..


Ni gambar bilik utama waktu siang..


Leh skodeng org dalam bilik air lg.. tp takyah risau, ada curtain kalo taknak kena skodeng..



Depan bilik ada private pool.. leh terjun sesuka hati..


Ica dah tak sabar2 dah tu nak main air..



Selama 4 hari kat sini hanya sekali je aku terjun pool.. tu pun kejap je.. hati ni dok risau kalau2 baby terbangun cari aku nak nyusu.. 

Anak2 aku syok la.. hari2 mandi pool.. lps mandi pool sambung berendam lak kat tub mandi.. sonok tgk diorang hepi..


Yg si bayi ni keje dia tido jelah.. bgn main.. nyusu.. tido.. nanges.. hahahha..



Aku tak tau nak citer apa lg dah.. malas nak wat entry panjang2 masa kat penang.. gmbr tak banyak.. aku ni kalo takde gambar malas nak apdet.. huhuhu..

Okey.. cukup dulu wat masa ni.. nak uruskan anak2 jap..




28 comments:

yasmin nana said...

CANTIKNYA HOTEL TUE DEAR. TAK PENAH LAGI SIS PEGI HOTEL SEMEWAH2 ITU. HIK3X...neway...HAPPY HOLIDAY ^_^

Cheritera Kami said...

bleh dicadangkan pd incik somi ni tuk g otel ni..

irmafittaputri said...

menarik sungguh , mesin tido baby tuh (hahaha tak tahu namanye)

Chekgu Azrine said...

Woe..sure mhl ni kan

*∽ IZAN ∽* said...

Happy Anniversarry Ana...!!! Wah wah wahhhh menariknya hotell niii... part ada private pool yg best sangat tuu...
air tin pun boleh refill hari2... kompem harga 6 star ni uhuuuuuuu

Nurzakiah Hanum said...

comfirm mhl

Allene said...

ya allah.. bestnya dapat celebrate anniversary cengini....
mmg lap lap u abis la kat husband kan... ihhihih...

happy anniversary kak ana...

Cik Puan Rara said...

Ya Allah besarnya.seronoknya.kalo sy pon mesti melompat mcm budak2.kak mesin yg baby tido tu mesin apa? mcm best je.

fazianbatrisyia said...

sgt prihatin & pandai pilih barang bby. my hb lak...part2 bby ni sume serah kat i...

Cantik hotel tu...

cik hani said...

hepi anniversary.

izzeyda said...

best rupanya hotel nih..nama jer dok kat seberang perai, penang..apapn anniversary diucapkan buat ana dan suami..dan happy birthday buat apis..

Muzai Samilan said...

happy anniversary kak. bestnye hotel tu.. jeles saya.. ntah bila leh book hotel sebesar ni.. :)

JunAina said...

Kalau dapat bilik cam gini masa bercuti lepakking seharian tak apa, lepak pool lepak bath tub...lepak tengok tv...pergghhh...

Heppi anniversary sis...

syalinda johari said...

sungguh cantik hotel tuuu..bestnyaaa ..siap ada chocolate strawberry dengan marshmellow bagai... menelan air liur ja ni..

okey, enjoy your holiday...comel baby tecik yang makin2 bam2 bertambah tambah bam2...hehehe..muahhh...
take care semua...

Chubby Mama said...

cantik hotel... baby mood elok je kan. phm tu..

razuha said...

cantik hotel...berapa la harga semalam tu ye?

Selamat hari lahir buat adik..semoga panjang umur murah rezki...amin

Farzaana Nazilah said...

Bestnye hotel tu Na....hard rock ye namanye?...brp 1 mlm tu?...berminat Ni...😂

Ibu Lala said...

Bestnya hotel tu..mesti mahal.ni.. tgk service pun cam umph..

Kasih Salina said...

Hihi, dh sempat tgk FB dengan Zam so kali ni baru sempat komen kt blog pulak.

Mak aii..nk respon mana satu dulu ni, tak terkata...apapun yg penting Selamat Ulangtahun yer..

Hotel ni dulu sebelum renovate kami pernah lah duduk, mmg tak lama lepas tu dia renovate...masa tu tak semahai yg Hard Rock ni...wah kalau dpt duduk sini mesti kami tak mau balik sbb kat rumah umpama langit dgn bumi...huhu

Apapun kek tu wahhh manyak nyer...

Kolam...huhu, kena kt anak kami mmg tidur situ jer lah...rasanyer anak siapa2 pun mcm tu kan...hik hik...

Nur-nba said...

Happy Anniversary Anna.. Moga kekal bahagia hingga ke akhir hayat..

Seri Selaseh said...

wahhhhh. Ni pakej anniversary & birthday ke? Hotel bess camni, nak kluar jenjalan pon bleh jadi malas. Bess nye

y@n@ said...

sweet sngt sis...

maaria manurin said...

Bestnya..xmampu lg nk pg...happy anniversary...

::NureeN:: said...

serius cantik giless bilik dia..
dah tu private pool plak kann...
wahh.. klau nureen stay cni sure anak2 x mau naik hehehe...
nureen dok ja png tp x pernah check in hard rock.. hotel lain pernah la...

Sheila Salim said...

Assalamualaikum kak, cantiknya. apa nama hotel kak? hehe seketul bayi kat situ? wakakaaa lawak je kak ana ni. btw, syahdu je tengok baby tidur. geramlah nureen comel (",)

Atiyah Idrus said...

mewahnye hotel . laki kakak keje ape ni ?

Ariza Ishak said...

salam..brpe caj utk pakej anniversary?

Dr Mohd Kamarulzaman Kassim said...

Salam Dari Dr Kamarul.Bestnya! next year kami nak try anniversary kat sana pulak lar, kami setiap tahun akan check in untuk sambut serentak anniversary dan birthday.Biasanya Hotel akan upgrade bilik dan decorate untuk kita.

http://kamarulklang.blogspot.com/2015/04/anniversary-retreat-hilton-kuala-lumpur.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...