NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Tuesday, July 09, 2013

SCaN 4D LaGi.. HiHiHi..

Malam tadi aku pegi hospital Umra lagi sekali utk buat scan 4D.. memanglah sebelum ni dah buat masa kandungan 26 minggu,  tapi aku tetap nak buat lagi sbb masa mula2 scan 4D baby dalam keadaan songsang..

Asalnya nak pegi dgn anak2 dan hubby sekali sbb hubby lom berpeluang nak tgk anak dia yg sorang ni time buat scan 4D.. 

Tapi apakandaya, anak2 keletihan dan ica lak tido time tu so aku cakap dgn hubby takpelah biarlah bebudak rehat kat umah.. aku gi sorang2 je pun takpe..

Padahalllll dalam hati nak nanges lak sbb hubby tak ikut sekali.. ngengada kannn, kata takpelah tp dlm hati sentap.. hahahha

Maka pegilah aku sorang diri memandu menuju ke spital Umra yg terletak kat seksyen 13 shah alam.. appointment kol 8 malam lak tu.. huhuhu.. mujur sempat walaupun lewat 10 minit..

Tunggu le giliran nama di panggil sbb malam td ramai beno makyong yg wat checkup.. aku lak dah tak sabar2 dah ni..

 Apa2 hal berat kena timbang dulu.. pelik betul penimbang kat spital ni, apesal berat aku 46kg sedangkan baruuu je aku timbang berat kat klinik lain berat aku 48kg..

Hmmm takpolah.. pastu buat urin test.. cek blood pressure lak pastu.. semuanya ok Alhamdulillah..

Kemudian tunggu lagi stgh jam sebelum nama di panggil utk scan.. bila nama di panggil je terus tersenyum masuk bilik doktor..

Perasaan tak sabar2 nak tgk baby dlm perut ni.. kalau boleh hari2 nak scan 4D.. hahaha.. 


Ni la budaknya.. 

Tgn kiri tu sibuk tutup mata sebelah.. mcm banyak beno masalah nak di pikir ye nak.. kikiki..

Alhamdulillah kedudukan baby normal.. dah tak breech.. melasak lak tu time scan.. mujur dia mau tunjuk muka.. sukeeee..


Zoom sikit..

Walaupun dah tau jantina baby, tapi saje je nak suruh doktor cek lg sekali.. elok lak tu dia dok kangkang kaki dia.. so jelas la nmpk jantinanya.. muehehhehe.. 

Pastu cepat2 baby katup balik kaki dia.. malu lettewww.. kihkihkih.. masa ni kan rasa nak cakap dgn doktor jgn la benti scan..  kalau boleh biar la lama pun takpe.. 

Syok tengok pergerakan baby punya psl.. hehehe.. tapi apakandaya,  org lain beratur kat luar tu tggu turn nak di scan.. so silalah bangun dari katil tu ye.. kasi chance org lain lak..


Apis yg syok pegang perut aku.. ketawa mengekek2 dia tiap kali baby ni tendang tangan dia..

Yang baby dlm perut ni mcm tau2 je org pegang perut terus lajuuuu je dok tendang2.. hehehe..



Yang pasti anak2 aku dah tak sabar nak tggu adik diorang ni keluar.. memasing dah panggil nama baby dgn nama yg diorang sepakat nak bg.. 

Aku tak cakap setuju pun lagi dgn nama tu tp diorang dah sibuk panggil adik diorang dgn nama tu jugak... hehehe..




20 comments:

nor_farihan said...

tak sabar nak tau baby kak ana lelaki ka perempuan hehe..

Suliana said...

Mesti boy ni kan :-)

Norlizayati Othman said...

Mesti baby boy ni kalau kuat melasak. Hehe.. selamat nerpuasa. Tabahkan diri. Hehe

aiezzaSue said...

geng apis kot yg no.4 ni,..beria apis main ngan adik sejak dlm perut lagi tu :)

Asyifa Mustaffa said...

selamat mnyambut ramadhan....
mcm bby boy jek..:-)

Chekgu Azrine said...

Tgok muka kt scan 4d tu cm boboy..semoga dipermudahkan ye

Ana Suzana said...

Memasing teka boboy ye.. hehehe..

syalinda johari said...

bestnyaaaa kalao buat 4D scan tu..kekeke..
rasa2nya kan mesti baby boy nihh..
apa2pun take care care...
dan selamat berpuasa...kalo rasa2 letih jangan puasa k..

ceywie ku said...

selang bunga gak ke ana? ;-)

FiZura said...

mahal x kak scan 4D.. macam best jer, nampak jelas muka baby.. saya plak excited tgk :)

Ija Rased said...

bestnya sis ana. moga dia selamat ke dunia ini dan juga sis ana juga. salam ramadhan sis. moga diberi kesihatan yang baik sepanjang ramdhan.

Cik Eka said...

cam boy je muka baby kak ana nie. hehehe

eka nak teka boy lah. hihihi

Saya Punye said...

alhamdulillah.. selamat berpuasa kak! Bestnya kak... dapat tengok baby gerak2.. nk jngkit dgn akak la.. hihi.. aaminn... comey baby.. x sbr jgak nk tgk.. hoho

azinuj said...

aah la..mcm boboy..hehe..semalam kat kayangan heights follow blkg keta akk...khusyuk beno bwk keta ye..taknmpk driver..kecik je..ngee...jenguk2 tak nmpk icha pulak..hehe..

Mira Adzlia said...

1st time tgk scan 4d ni..mmg real la..hihi

mama maman aka yana said...

selamat berpuasa mak buyung.. hehe

Ejat said...

salam ramadhan..bestnyerrr, bila lagila saya dapat merasa baby tendang2 dalam peyut tu..huhu..take care kak ana;-)

Wak Gelas™ said...
This comment has been removed by the author.
tiga lalat said...

Salam ramadhan akak ya.He.

||alis|| said...

alamak comelnyer dagu baby... mihiks mihiks!~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...