NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Wednesday, July 03, 2013

FaCeBaNK


Salam korangg.. hamboiiiii kemain lama lagi aku tak apdet belog kan.. tapi korang tetap setia jenguk hari2 belog aku dgn harapan aku apdet.. 

Tapi nan hadoo.. pemalas sungguh sejak peknen ni.. tak abis2 jadikan alasan peknen je kan.. kikiki..

Sesungguhnya aku Alhamdulillah sihat walafiat.. sejak kuar spital dulu aku dah makin sembuh dr batuk.. dan skrg batuk2 dah takde dah.. =)

Anak2 lak kejap2 sihat.. kejap2 ada yg demam.. yang paling kerap demam si ica la.. demam nak dapat adik kot.. huhuhu..

Lama dah aku tak citer pasal budak2 3 org tu.. nanti aku citer ye.. lani aku nak citer pasal facebank.. aku baru je beli menda alah ni semalam..

Excited kemain lagi aku nak surprise kan budak 3 org ni.. dah ada 3 anak ni kena la beli 3 kannn.. kang berebut2 dah satu hal pulak.. aku gak yg jd mak lampir kang pung pang pung pang membebel..

Sebelum ni pernah nmpk org jual online.. tapi malas lak nak order online pasal aku bkn selalu ada kat umah siang2 hari.. kang posmen dtg hantar brg semedang la aku takde..

Dan kebetulan ada lak jiran satu taman perumahan aku jual mende alah ni.. haaa apa lagiii.. rembat laaa.. senanggg..


Ni ha mendenyee.. takde la beso mana pun rupanya.. 


Aku beli 2 pink dgn 1 biru.. tu je pilihan kaler yg jiran aku jual.. bateri sila beli sendiri.. pakai 2 biji bateri AA je..

Best tau tabung duit ni.. bila kita ON je terus mulut beliau terkumat kamit mcm mengunyah.. kat mulut tulah kita sumbat duit syiling.. 

Budak2 mesti suka punya seolah2 tengah menyuap makanan kat tabung yg ada mulut bergerak2.. kikiki

Anak2 mmg sorang pun tak tau yg aku belikan diorg tabung duit.. so bila aku bg je kat diorang sorang satu kotak memasing jerit histeria..

Nak2 lg si ain tu, punyalah terkejut aku belikan dia tabung duit yg selama ni dia tgk kat youtube je.. berapa kali dia ucap time kasih pun aku tatau dah.. hepi sesangat la tuu..

Pas dapat je memasing kuarkan duit syiling simpanan memasing.. yg apis lak akibat terlampau excited dia terpecahkan tabung duit dia yg sebelum ni.. 

Tapi dia tak sedih sbb dah ada tabung baru la katakan.. cuma malangnya tabung duit baru ni tak mampu nak tampung kuantiti duit apis yg byk tu..

Sampai tercekik-cekik tabung tu mengunyah duit syiling.. siap tersengkang lagi kat mulut tabung tu sbb dah overdose.. kahkahkah.. 

Sempat lagi aku nyakat apis suruh ambik air kasi tabung dia minum sbb dah tercekik.. hahaha.. sib baik dia tak buat.. kan bagus kalo tabung duit ni beso sikit size nya..

Di sbbkan tak muat nak simpan semua duit syiling dlm tu makanya apis ambik keputusan kuarkan balik semua duit dia dan simpan je dlm kotak facebank tu buat sementara waktu.. hahaha.. gitu la pulakk..

Ain lak tengah2 malam td sabotaj tabung duit apis, ada ke patut dia pi suap kertas dgn koko krunch kat tabung duit tu.. mau tak meraung si bujang tu di buatnya.. 

Kot ye pun nak buat eksperimen buat la kat tabung sendiri kannn.. hahahha.. sabarrr jelah aku..





26 comments:

Zaila Mohamad said...

wah macam menarik ni jangan anak-anak sumbat macam-macam sudehlerrrr

D Yatie said...

Hahahaha. Gelak sakan dengan ragam anak2. ^_^

Sharida Shahidan said...

Bpe hrga?

Sharida Shahidan said...

Bpe hrga?

Dini said...

wow warna kerusi dah bertukar hehe. caantikkk!;)

Norhasniza Khalid said...

comelnya facebank tu

Aju Mohit said...

comelnya!!! pandai pulak buka mulut dan kunyah syiling

Aiza Hamdan said...

waahhh..sangat comel facebank tuh..brp rm k.ana beli?

yana halim said...

akak pakai tabung buluh je. hehe..

Adams Ayens said...

wahhh sangat menrik mengajar anak2 menyimpan..tentu lebih seronok..bape harga ni kak..camne nak beli..bole info tak..di facebook saya..safura safarin..

IdaShazana said...

kerusi dah merah ... langsir pun macam dah lain

JunAina said...

Anak2 ni macam2 perangainya tapi perangai2 depalah yg menceriakan hari kita.

Ana Suzana said...

Amboiii.. kusi dgn langsir pulak yg korang perasan ye.. kihkihkih

Btw harga facebank yg ana beli dr jiran ni rm43.. rege online ana tatau..

Cik Eka said...

hahahahahha sumbat kat tabung org, maunya tak nangis apis. hehehe

Qashmere said...

Cute first time tengok menda ni. Berapa harganya??? Tapi nampak macam kecik. berapa je boleh masuk kak ana?

Sheila Salim said...

Assalamualaikum kak ana, alahai mak buyung yang ku rindui. sihat ke kak? hehe bestnya, kalau ada versi besar, sheila nak juga beli. hihi >_____<

Ana Suzana said...

Tak pasti berapa byk duit syiling yg boleh masuk.. kalo pakai syiling 50 sen yg besar tu cepat la kot penuh.. hehe

mamabeauty said...

sgt menarik :-)

syalinda johari said...

hahahahahahhahaa...macam2 ragam budak2 dengan tabung kan..
tapi sangat cute la tabung tu..

myfara FLK said...

menarik..boleh tau mcm mana nak beli..nak beli 1..

jijasakura said...

salam ana...cam menarik jer..mcm mana nak beli ek.ada contact info org jual tu...hehehe..

shah said...

kah3 macam ni pun ada...

karimah mohd said...

as salam kak ana..brp rm ek? nak beli jgk utk anak2..tp xtau nak beli kat mana

mama salwa said...

bestt la tabung ni tapi xpernah nampak lagi jual online..huhu

Ana Suzana said...

Sape2 yg nak beli facebank ni sila emel ana ye. Emel ada kat sidebar kanan blog ni.. kang ana bgtau contact number org yg jual..

Anis Zika said...

Salam akk..ada jual lg x tabung ni..sy da lme cri

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...