Kita skip dulu entry ke disneyland tu ye.. aku nak citer aktiviti arini je.. malam tadi kitorang tido awal.. kol 8.30 malam waktu paris kitorang dah tido.. kalau kat malaysia dah kol 3.30 pg..
Dalam kol 5.10 pagi tadi (waktu paris), laki aku kejutkan aku bgn tido.. terkejut aku tau.. dia punya kejut tu dah mcm berlaku kebakaran.. panik aku bgn sambil gosok2 mata..
Laki aku cakap salji turun.. yg aku pun antara sedar tak sedar terus bgn pegi ke tepi tingkap.. tapi langsung tak nampak salji.. tang mananya ada salji.. ish3x.. ngigau kot laki aku ni..
Aku gosok lagi mata aku sbb masih kabur2 kan sbb terjaga dari tido tiba2.. bila pandangan dah mula clear barulah aku nampak salji turun dgn lebatnye...
Wahhhh bestnyeeee.. terus bukak tingkap bilik tadah salji.. dapat le sikit2 sbb sejuk giler nak bukak tingkap lama2.. cuaca memang gelap gulita lagi..
Nak snap gmbr pun tak clear sgt.. tapi memang syiok giler salji turun.. jakun la jugak kan.. selama ni kat shah alam hujan lebat je yg turun.. muehehhe..
Memandangkan semalam lepas balik dari disneyland kitorang singgah supermarket utk beli telor.. makanya arini kitorang makan berlaukkan telor..
Telor pun sedap gak kann.. kat tempat org ni makan je apa yg ada.. asalkan dapat makan nasik pun dah kira terbaikk.. syukurrr sangat2...
Kitorang beli sepapan telor hayam.. ada 20 biji.. harga sepapan ni bersamaan 2.55 euro.. murah la tu kann.. makan le sampai muka jadi telor gak.. kekekke
Menu arini lak sambal telor dan telor goreng hancur.. sardin utk anak2 pun aku masak gak..
Apa2 hal sila tutup dulu celah2 pintu dengan towel.. kekekke
Pastu tingkap sila bukak luas2 kasi bau kuar.. dia punya udara sejuk humang aiiii.. sejuk menggigil di buatnya.. masak le sambil gigil2.. kekekke
Bahan2 perasa yg di sorok rapi.. muehehehe
Sesi menumis cili giling di lakukan.. memang best betul main masak2 ni..
Sedapnyeeee..
Sesudah di makan baru ingat nak snap saki baki.. kikiki
Walaupun berlaukkan sambal telor, tapi makan tetap 2-3 kali tambah.. hikhikhik..
Lepas makan dan bg anak2 makan, aku pi mandikan bebudak lak.. tunggu tengahari sikit baru mandikan sbb sejuk sgt kat sini.. mandi awal2 kang demam lak..
Nampak tak kat tengah2 cermin tu.. yg skrin kecik tu.. tu tv.. saje snap sbb jakun lak tgh2 cermin ada tv.. kihkihkih..
Muka2 lepas mandi..
Perut dah kenyang apa lagi, tido le.. ni di kira tido ptg sbb baru kol 1 tengahari masa ni..
Aktiviti kitorang kol 5 petang nanti ialah nak pegi melepak kat eiffel tower.. kalau tahun lepas pegi sana time siang, kali ni kami nak rasa view malam lak.. hehehe..
Okey korang.. tataaaa..
Tak kisah la lauk ape pun..janji ada nasi kan.. ish..ish.ishhh, dlm bilik air pn diorg letak tv ye..best betul..
ReplyDeleteAna,ku kemana pun mesti cr nasik....
ReplyDeletebaik betul si ica tu tido dengan cukup berdisiplin sekali.. budak2 ni tak lari sana sini ke Na kat bilik hotel tu?
ReplyDeleteNape tak ambik gambar salji...
ReplyDeleteAlamak best nyerr. baca story pun dah best. kalau pegi lagiiii la best kot. Nnt update hari2 boleh..h hehe
ReplyDeleteana, kalu bawak asam jawa adabi lagi senang, tak perlu ramas bagai, ceduk dgn sudu je.
ReplyDeletehai kak ana i ni silent follower harini saja nk komen gak hehe sebab i saya pon selalu buat mcm kak ana buat tu masak kt dalam hotel ngehh mmg best oooo kalau main masak2 dlm hotel ni xkisah la lauk simple mcm mana pon mesti rasa sedap sbb kita pergi negara org selalu agak ssh nk dpt halal food+agak mahal hehe i ada pengalaman ni semua sebab i kerja dgn airlines yg kak ana naik pergi Paris ni la hehe
ReplyDeleteMaggie tak bwa?
ReplyDeleteMaggie tak bwa?
ReplyDeletemakanan dlm tin adabi kan byk jenis kak..x beli ke
ReplyDeletesalam perkenalan Ana,
ReplyDeletebestnya dpt gi melancong dgn keluarga....akak tak tau la ble,kt malaysia pn susah sgt nk berjalan huhu.....banyak betul bekalan kan, hihihi....maggi itu mesti benda wajib kan ble keluar negara hihi..
Pp dak apis dh merah2 dh sbb sejuk eh ^^
ReplyDeleteTeruskan lintas langsung anda kak ana. Mudah2an kami2 yg bca n3 ni pon ada rezeki terbang ke sana ;)
Selamat pergi; selamat kembali
Xoxo
Alis
kak ana guna dapur pe?angkut dapur gas kecik tue ke guna periuk serbaguna.. cayala kak ana kt bilik hotel pn masak...he3..mmg tabik springla.
ReplyDeleteDi Paris?? Lama tak jenguk blog ana ni, hr ni bukak trkejut tetiba tengok paris?! Wah dekat lah kita, sy di Kaiserslautern Germany :) insyaAllah nxt year sy akan jejak Paris ;)
ReplyDeleteduk negara orang, lauk simple pun bertambah nasi yer..mood bercuti la katakan..hihi..
ReplyDeleteana, salji tu turun macam ujan renyai2 ker..tak blh nak bayangkan nih..
nasi ngan sambal telo...ehmmm lapo la pulak
ReplyDeletewah becuti kat oversea pun siap masak sendiri..? masak nasi nak luk lagi..rajinnya akak...untung anak2 n encik suami..:)
ReplyDeleteone day kalau saya dah kahwin sy pun nak jadi macam akak jugak, rajin masak sentiasa...=)