Meh aku share resepi.. kalau korang google pun melambak resepi biskut ni.. So dgn gigih aku googlekan gmbr utk tatapan korang.. sume google je ye.. kredit utk setiap pemilik gmbr2..
Antara bahan2 yg di perlukan :
2. Bubbles rice.. kalo takmau taruk pun boleh.. tp taruk ni lg sodap..
Jenama ni pun boleh.. bubbles rice jugak.. tp murah lg hat atas tu..
3. Badam keping..
Jenuh google gmbr badam keping.. alih2 kuar mcm ni.. korang tau kan badam keping tu yg mcm mana.. hehe..
Kalau ada modal lebih, badam cincang pun leh campur gak.. alaa, yg biasa org taruk atas almond london tu haa..
Apa2 brand la.. pandai2 la pilih yg korang rasa sedap.. sbb ada brand yg pahit sket rasanya..
Cara2 :
Cara2 :
Maksudnya korang masak coklat tu atas air.. periuk yg di isi air di lapis dgn bekas yg di taruk coklat.. jgn sesekali campur air dlm coklat tau..!! dah cair sila tutup api..
Pastu apa lg.. masukkan jelah bhn2 kering tu dlm coklat.. gaul2kan sampai sume di salut coklat ye.. pastu gunakan sudu utk masukkan dlm paper cup..
Pastu apa lg.. masukkan jelah bhn2 kering tu dlm coklat.. gaul2kan sampai sume di salut coklat ye.. pastu gunakan sudu utk masukkan dlm paper cup..
Hiaslah dgn apa je.. mcm hat atas ni dia hias dgn coklat putih yg juga di double boil kan..
Dan ada gak org just tabur dgn badam cincang mcm ni.. ikut kreativiti masing2..
Dan ada gak org just tabur dgn badam cincang mcm ni.. ikut kreativiti masing2..
Siappppp...!!
** lupa nak mention, badam keping or badam cincang tu sila panggang dlm oven.. sbb badam tu kan lemau.. jgn panggang sampai hangit lak.. kejap je tau..
sedapnya biskut kluster tu.best la pandai buat biskut.
ReplyDeleteyes! akak da share! tq kak!!! pagi esok saya terus pegi beli brg2.. smgt berkobar2 da ni.. =)
ReplyDeleteYour IP address 203.82.92.121 has been banned from this shoutbox.
ReplyDeletePlease try again later.
**kak, knp ip sy kne banned? sy ade bt salah pape ke kak...=( sy mntk maap...
sy br nk shout dkt shoutbox akak...
senang giler... kalau grill dulu tu mayb lbh sedap sbb dia rangup....
ReplyDeleteMummy..
ReplyDeletemmg senang..heheh
Nadia..
ReplyDeleteuiks.. akak takde banned pun.. pelik tu.. takde apa yg akak nak maafkan.. ish2..
Diana..
ReplyDeleteyg di grill tu badam dia kan.. ana lupa nak mention.. ehehhe
laa senang je buat dia..bole try tuk saper2 yg xder oven kt umah..thanks ana...saya pun nak try gak le...
ReplyDeleteAni..
ReplyDeletekalau takde oven pun leh buat.. badam tu sangai dlm kuali tanpa minyak pun boleh.. kasi crunhcy
amatlah senang wat kuih ini. thanks ana, kak nak buat raya ini.
ReplyDeletekak nis,
ReplyDeletekalo dah buat sila share kat blog ye.. hihi
kak ana
ReplyDeletekira mmg xyah bakar la kan?
lepas gaul2 tu tros ltak dlm papercup ek?
trex..
ReplyDeleteyeee, takyah ssh2 nak bakar pun.. =)
ooo
ReplyDeletekalo camtu kena wat time malam la ni
xyah masuk papercup tros ngapp
haha
thanx kak kasi share
kak ana..
ReplyDeletemintak izin nak share resipi ni kat blog saya bule? hihihi..
eyein..
ReplyDeleteboleh aje.. hehhe
waaaa...sgt simple kuih ni..nampak pun cam sedap je..nak try la nt..thanks ana
ReplyDeletesalam akak..sy dh cube resepi nie,menjadi jgk akhirnye..bestla akak..mtk maaf guna resepi tnpa bgtahu..hehe
ReplyDeleteKak aida..
ReplyDeleteresepi paling mudah dan sedap kak.. try la buat..hehe
nn,
ReplyDeleteeh takpo aihhh, takyah mintak izin pun, buat je.. hehe..
dah jadik ye.. bestnyeee..
sis,cam cnflakes,bubble rice 2 ble msuk dlm cklat jd lemau x?then lepas letak dlm papercup msuk dlm peti ais x?
ReplyDeleteSis, kenapa ble buble rice dah gaul dengan choc terus jadi lemau ye?
ReplyDelete